Ρωσία: 4 τραυματίες από ουκρανικό βομβαρδισμό του Ντονέτσκ

Ρωσία: 4 τραυματίες από ουκρανικό βομβαρδισμό του Ντονέτσκ
8184134 04.05.2022 Smoke rises above a plant of Azovstal Iron and Steel Works, as Russia's military operation in Ukraine continues, in the city of Mariupol, Donetsk People's Republic. Valery Melnikov / Sputnik (Photo by Valery Melnikov / Sputnik / Sputnik via AFP) Photo: AFP
Mία από τις τέσσερις περιφέρειες στην ανατολική και τη νότια Ουκρανία που η Ρωσία ανακοίνωσε πως προσάρτησε στα τέλη του 2022.

Τέσσερις πυροσβέστες, εργαζόμενοι του ρωσικού υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, τραυματίσθηκαν από ουκρανικό βομβαρδισμό της περιφέρειας του Ντονέτσκ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο.

«Στην περιοχή Πέτροφσκι, πυροσβέστες του υπουργείου εργάζονταν για την κατάσβεση πυρκαγιάς που σημειώθηκε έπειτα από (ουκρανικό) βομβαρδισμό», ανέφερε το υπουργείο μέσω της πλατφόρμας Telegram. «Σήμανε συναγερμός για νέο πλήγμα πυροβολικού. Τα πυρά του πυροβολικού τούς έπληξαν την ώρα που απομακρύνονταν».

Το Ντονέτσκ είναι μία από τις τέσσερις περιφέρειες στην ανατολική και τη νότια Ουκρανία που η Ρωσία ανακοίνωσε πως προσάρτησε στα τέλη του 2022, σε μια κίνηση που καταδικάσθηκε ως παράνομη από τις περισσότερες χώρες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η Ρωσία δεν ελέγχει πλήρως καμιά από τις τέσσερις περιφέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ