«Η Ρωσία αποτελεί κεντρική τουριστική αγορά για την Ελλάδα»

«Η Ρωσία αποτελεί κεντρική τουριστική αγορά για την Ελλάδα»

Επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιεί η υπουργός Τουρισμού με στόχο την ενίσχυση των τουριστικών δεσμών Ελλάδας-Ρωσίας.

Την προβολή της Ελλάδας στη Ρωσία και την ενίσχυση των τουριστικών δεσμών μεταξύ των δύο κρατών έχει ως στόχο η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, που πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Μόσχα. Σύμφωνα με την κ. Κεφαλογιάννη, η Ρωσία εξελίσσεται σε «κεντρική τουριστική αγορά για την Ελλάδα», αφού «η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία προς τη χώρα μας είναι απόλυτα ικανοποιητική».

«Βασική μας επιδίωξη είναι να ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τους τουριστικούς δεσμούς μας, να προβάλλουμε θεματικές ενότητες, που προσελκύουν το ενδιαφέρον Ρώσων τουριστών, όπως ο θρησκευτικός και πολιτιστικός τουρισμός, ο τουρισμός υγείας και άλλες μορφές. Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια τον πρώτο τουριστικό προορισμό των Ρώσων τουριστών, αξιοποιώντας τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών μας, να αναδείξουμε νέες τουριστικές περιοχές και να κατανείμουμε περισσότερο ισόρροπα το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας, όλες τις εποχές του χρόνου», δήλωσε η υπουργός Τουρισμού.

«Για μας οι σχέσεις με την Ελλάδα, μια χώρα, με την οποία μας συνδέουν τόσα κοινά, είναι σχέσεις στρατηγικού χαρακτήρα. Το υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας θα κάνει ό,τι εξαρτάται από το ίδιο, ώστε η συνεργασία μας στον τομέα του Τουρισμού να είναι στο μέγιστο αποτελεσματική. Θα συμβάλουμε με κάθε τρόπο ώστε οι τουρίστες μας να επιλέγουν την Ελλάδα ως χώρα προορισμού, προσελκύοντας ειδικά ως τουρίστες τη νεολαία», είπε από την πλευρά της η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Άλα Μανίλοβα.

Κατά τη συνάντηση με την ελληνική αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετέχει επίσης ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΤ Π. Λειβαδάς και Χ. Καπαρουνάκης, συζητήθηκε κυρίως η προετοιμασία και υλοποίηση των εκδηλώσεων για το «Έτος Φιλίας Ελλάδας και Ρωσίας το 2016».

Διαβάστε ακόμη: Έρχεται το Discoveroom!

Η ρωσική πλευρά πρότεινε τη διαφοροποίηση και «απομονοπωλιοποίηση» των τουριστικών ροών από την Ελλάδα προς τις περιφέρειες της Ρωσίας με την αξιοποίηση απευθείας συνδέσεων με σειρά ρωσικών πόλεων, εκτός της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης, ακόμη και με μικρότερες και παλαιές ρωσικές πόλεις, όπως το ιστορικό Βελίκι Νόβγκοροντ στη ΒΔ Ρωσία, γεγονός, που θα μειώσει και το κόστος των μετακινήσεων και των τουριστικών πακέτων.

Η κ. Κεφαλογιάννη εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα προκαταρκτικά στοιχεία της τουριστικής περιόδου, καθώς η κίνηση των Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα αυξάνεται, «με τις θεωρήσεις προς τους Ρώσους πολίτες να έχουν αυξηθεί κατά 60% σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά», φέρνοντας στην Ελλάδα πλέον και τον εκατομμυριοστό Ρώσο τουρίστα, «γεγονός, που αποτελεί μεγάλη επιτυχία».

Συνοψίζοντας τις έως τώρα επαφές της, η υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι «οι συζητήσεις μας γίνονται σε άριστο κλίμα και αυτό ενισχύει την αισιοδοξία μας για νέες σημαντικές τουριστικές συμφωνίες».

Διαβάστε ακόμη: O τουρισμός περνάει από το στομάχι