Ρωσία: Δύσκολη περίοδος για τη ρωσική οικονομία το 2019

Ρωσία: Δύσκολη περίοδος για τη ρωσική οικονομία το 2019
epa04531195 A Russian one Ruble coin placed on a one dollar note in Kaufbeuren, Bavaria, Germany, 16 December 2014. Russia's Central bank raised refinancing rate up to 17 per cent per a year (plus 650 basic points). EPA/KARL-JOSEF HILDENBRAND

Ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες θα πιέσουν την οικονομία της χώρας, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Οικονομικών.

Η αρχή του 2019 θα είναι μια δύσκολη περίοδος για την ρωσική οικονομία που θα την προσδιορίσουν τόσο εξωγενείς όσο και ενδογενείς παράγοντες, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Μαξίμ Ορέσκιν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24»

Η πιο δύσκολη περίοδος για την οικονομική δυναμική θα είναι η αρχή του 2019 δήλωσε ο Ορέσκιν, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα οφείλεται σ’ ένα ολόκληρο σύμπλεγμα παραγόντων, οι οποίοι συγκλίνουν. Σε αυτούς τους παράγοντες συγκαταλέγονται η δύσκολη παγκόσμια κατάσταση, η αστάθεια στις αγορές πρώτων υλών, ο περιορισμός της ζήτησης σε ρωσικά εξαγώγιμα προϊόντα εξαιτίας γενικά των επιβραδυντικών ρυθμών ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Η αύξηση του ΦΠΑ στην Ρωσία, η οποία θα απομυζήσει ένα μέρος της κατανάλωσης, συγκαταλέγεται σ’ αυτούς τους παράγοντες, ενώ η πολιτική περιορισμού των πληθωριστικών κινδύνων που υιοθετεί η Κεντρική Τράπεζα, μελλοντικά θα θέσει περιορισμούς στην οικονομική δυναμική και στην πιστωτική πολιτική στις αρχές του 2019, είπε ο Ρώσος υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ