Ρωσία: Ένας Έλληνας «μισθοφόρος» έχει σκοτωθεί στον πόλεμο της Ουκρανίας – Τα στοιχεία της Μόσχας

Ρωσία: Ένας Έλληνας «μισθοφόρος» έχει σκοτωθεί στον πόλεμο της Ουκρανίας – Τα στοιχεία της Μόσχας
Photo: AFP
Aπό την αρχή του πολέμου έχουν φτάσει στην Ουκρανία 4 «μισθοφόροι» από την Ελλάδα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την Πέμπτη στοιχεία σχετικά με τον «αριθμό των ξένων μισθοφόρων» που έχει «εξουδετερωθεί» στον πόλεμο της Ουκρανίας από την αρχή της στρατιωτικής εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου του 2022.

Όπως υποστηρίζει η Μόσχα με σχετικό πίνακα που ανήρτησε στο Telegram, από την αρχή του πολέμου έχουν φτάσει στην Ουκρανία 4 «μισθοφόροι» από την Ελλάδα και έχει «εξουδετερωθεί» ένας.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, 13.387 «ξένοι μισθοφόροι» από δεκάδες χώρες έχουν πολεμήσει στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022.

Συνολικά, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 5.962 από αυτούς τους εθελοντές μαχητές, ανέφερε.

Επικεφαλής στον απολογισμό του υπουργείου Άμυνας ήταν οι εθελοντές από την Πολωνία, όπου 1.497 από τους 2.690 μαχητές λέγεται ότι έχουν σκοτωθεί.

Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις λέγεται ότι σκότωσαν 561 μαχητές από τη Γεωργία, 491 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, 422 από τον Καναδά, 360 από τη Βρετανία, 349 από τη Ρουμανία, 147 από τη Γαλλία και 88 από τη Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: