Ρωσία-Τουρκία: «Ανοιχτός» δηλώνει ο Πούτιν στη συμφωνία για τα σιτηρά

Ρωσία-Τουρκία: «Ανοιχτός» δηλώνει ο Πούτιν στη συμφωνία για τα σιτηρά
SOCHI, RUSSIA - AUGUST 05: Turkish President Recep Tayyip Erdogan (L) and Russian President Vladimir Putin (R) meet in Sochi, Russia on August 05, 2022. Murat Kula / Anadolu Agency (Photo by Murat Kula / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο προέδρων η συμφωνία για τη μεταφορά σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε στον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, που τον επισκέπτεται στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, ότι είναι «ανοικτός σε συνομιλίες» για τη συμφωνία εξαγωγής σιτηρών, από την οποία η Μόσχα αποχώρησε τον Ιούνιο.

«Γνωρίζω ότι έχετε την πρόθεση να εγείρετε το ζήτημα της συμφωνίας για τα σιτηρά. Είμαστε ανοικτοί σε συνομιλίες», δήλωσε ο Πούτιν στο πλευρό του Ερντογάν.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε κατά την άφιξή του στο Σότσι ότι θα προχωρήσει σε μία «πολύ σημαντική» ανακοίνωση για την εξαγωγή των σιτηρών μετά την συνάντησή του με τον Πούτιν.

«Πιστεύω ότι το μήνυμα που θα στείλουμε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που θα ακολουθήσει τις συνομιλίες μας θα είναι πολύ σημαντικό για τον κόσμο, ειδικά για τις αφρικανικές αναπτυσσόμενες χώρες», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας προσερχόμενος στην συνάντηση του Σότσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ