«Ρουκέτες» Λαφαζάνη κατά Βαρουφάκη

«Ρουκέτες» Λαφαζάνη κατά Βαρουφάκη

«Δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση στην ενέργεια» επαναλαμβάνει ο Π. Λαφαζάνης.

Η κυβέρνηση χθες δεσμεύτηκε να μην ακυρώσει τις υπάρχουσες αποκρατικοποιήσεις, με την επιστολή Βαρουφάκη στους δανειστές, με τις πρώτες αντιδράσεις από την αριστερή πλατφόρμα να είναι γεγονός.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις, η κυβέρνηση αναφέρει ότι δεν θα ακυρώσει όσες έχουν πραγματοποιηθεί, θα σεβαστεί όσες έχουν προκηρυχθεί και θα επανεξετάσει όσες δεν έχουν ξεκινήσει βελτιώνοντας τους όρους.

Η απάντηση ήρθε σήμερα από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος υποστηρίζει ότι  δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία ενεργειακή ιδιωτικοποίηση παρά τις δεσμεύσεις που περιέχονται στο e-mail Βαρουφάκη. Σχολιάζοντας το σημείο του κειμένου Βαρουφάκη ότι «οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να σεβαστούν τη διαδικασία όσων διαγωνισμών βρίσκονται σε εξέλιξη», ο υπουργός είναι κατηγορηματικός, επιμένοντας για μια ακόμη φορά ότι καμία ενεργειακή επιχείρηση δεν πρόκειται να πουληθεί, καμία αποκρατικοποίηση στο τομέα ευθύνης του δεν πρόκειται να περπατήσει.

«Καμία ιδιωτικοποίηση δεν πρόκειται να γίνει στην ενέργεια, ούτε στη ΔΕΗ, ούτε στη ΔΕΠΑ, ούτε στα ΕΛΠΕ. Επαναλαμβάνω ότι έχω μέχρι σήμερα πει,» δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας στο ερώτημα για το αν η δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι εν εξελίξει διαγωνισμοί αφορά και την ενέργεια.

Το ερώτημα είναι εύλογο δεδομένου ότι από τους πιο ώριμους και προχωρημένους διαγωνισμούς, ήταν αυτός του ΑΔΜΗΕ, της θυγατρικής της ΔΕΗ που διαχειρίζεται τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με τουλάχιστον δύο υποψηφίους να βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Οσο δε για τη «Μικρή ΔΕΗ», προ ημερών το ΔΝΤ είχε εκφράσει σύμφωνα με πληροφορίες σοβαρές ενστάσεις για την εξαγγελία ακύρωσής της.

Τις ενστάσεις του αναμένεται να επαναλάβει ο κ. Λαφαζάνης και σήμερα, οπότε και συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμη: 

Στάζουν φαρμάκι για τον Βαρουφάκη