RSM: Βραβεύτηκαν οι 11 National Winners για τα European Business Awards 2017/18

RSM: Βραβεύτηκαν οι 11 National Winners για τα European Business Awards 2017/18
??????????

Ο τελικός των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία, στις 23 Μαΐου 2018, όπου και θα ανακοινωθούν οι νικητές της κάθε κατηγορίας.

Για 11η συνεχή χρονιά η RSM Ελλάδος βράβευσε σε μια ξεχωριστή εκδήλωση τους 11 National Winners των European Business Awards 2017/2018 sponsored by RSM. Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην Οικία της Βρετανίδας Πρέσβειρας, Κυρίας Kate Smith CMG την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018.

Επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απηύθυνε ομιλία και συνεχάρη τις Ελληνικές Επιχειρήσεις οι οποίες έχουν διακριθεί στα βραβεία. Στην απονομή των βραβείων συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της RSM Ελλάδος, Κύριος Άθως Στυλιανού, ο Διευθύνων Σύμβουλος των European Business Awards, Κύριος Adrian Tripp και η Βρετανίδα Πρέσβειρα για την Ελλάδα, Κυρία Kate Smith CMG. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν σημαντικοί Έλληνες επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, οι οποίοι παρακολούθησαν την βράβευση των 11 National Winners των European Business Awards 2017/18 sponsored by RSM. Στη συνέχεια ακολούθησε δείπνο κατά το οποίο οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία για γνωριμία και συζήτηση.

Η τιμητική διάκριση των επιχειρήσεων ως National Winners, ξεχωρίζει τις καλύτερες επιχειρήσεις στις 12 κατηγορίες των European Business Awards sponsored by RSM. Για τη φετινή χρονιά 289 επιχειρήσεις έχουν επιλεχθεί ως National Winners από τις 34 Ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στα βραβεία, ως οι καλύτερες επιχειρήσεις της Ευρώπης και θα διαγωνιστούν στον τελικό βάσει της κατηγορίας στην οποία συμμετέχουν.

Το γεγονός πως 11 από τις 289 ευρωπαϊκές επιχειρήσεις είναι Eλληνικές αποτελεί πολύ σημαντικό γεγονός για τη χώρα μας καθώς 14 μόνο χώρες, από τις 34 οι οποίες συμμετέχουν στα βραβεία, είχαν πάνω από 10 National Winners. Η επιτυχία αυτή ενισχύει την δυναμική παρουσία της χώρας μας στα βραβεία και την Ελληνική επιχειρηματικότητα συνολικά. Συγχρόνως, η διάκριση αυτή δίνει στις 11 εταιρίες National Winners το εισιτήριο για τον μεγάλο Ευρωπαϊκό τελικό και τις κατατάσσει στην ελίτ των καλύτερων επιχειρήσεων της Ευρώπης.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, o Κύριος Άθως Στυλιανού, Διευθύνων Σύμβουλος της RSM Ελλάδος, δήλωσε: «Η δυναμική παρουσία της χώρας μας, για 11η συνεχή χρονιά, σε έναν διαγωνισμό υψηλού κύρους όπως τα European Business Awards sponsored by RSM, αποδεικνύει πως οι Ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν καταφέρει να δραστηριοποιηθούν μέσα σε ένα απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον, όπως αυτό της χώρας μας, λειτουργούν με καινοτομία και υψηλά πρότυπα που έχουν ως αποτέλεσμα την δημιουργία σημαντικών αναπτυξιακών προοπτικών. Είναι αξιοσημείωτο ότι 11 Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν φτάσει στον Ευρωπαϊκό τελικό, έχουμε δηλαδή τόσους National Winners όσους η Γερμανία, η Γαλλία και άλλες χώρες πολύ μεγαλύτερες από την Ελλάδα. Η διάκριση αυτή μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους και αισιόδοξους για το μέλλον. Συγχαρητήρια στους 11 National Winners από όλους εμάς στην RSM Ελλάδος και καλή επιτυχία στον τελικό!».

Η προσπάθεια για την ανάδειξη της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας μέσω των European Business Awards sponsored by RSM ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια και πραγματοποιείται από την RSM Ελλάδος, μέλος του δικτύου της RSM, του 6ου μεγαλύτερου δικτύου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων παγκοσμίως, η οποία είναι κύριος χορηγός και ενεργός υποστηρικτής των βραβείων. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, η RSM Ελλάδος υποστήριξε τις Ελληνικές επιχειρήσεις αφιλοκερδώς σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού. Στόχος της RSM Ελλάδος είναι η ανάδειξη της Ελληνικής επιχειρηματικότητας, στο εξωτερικό και η προβολή των Ελληνικών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών που εργάζονται σκληρά, δημιουργούν και καινοτομούν παρά την αβεβαιότητα του Ελληνικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Έτσι, μαζί με τις Ελληνικές εταιρίες που κατάφεραν να διακριθούν, η RSM στέλνει ένα πολύ δυνατό και θετικό μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τόνισε: «Είναι ανάγκη να  στηρίξουμε με κάθε τρόπο την υγιή επιχειρηματικότητα. Και χαίρομαι ιδιαίτερα διότι πρωτοβουλίες όπως η δική σας συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάδειξη των θετικών παραδειγμάτων που χρειάζεται να προβάλλουμε στην προσπάθεια όλων μας να αναδείξουμε τα οφέλη που προκύπτουν από την επιχειρηματικότητα».

Οι 11 Ελληνικές εταιρίες, National Winners, οι οποίες βραβεύτηκαν από την RSM Ελλάδος και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον φετινό Ευρωπαϊκό τελικό, θα διαγωνιστούν για να διεκδικήσουν το βραβείο της καλύτερης επιχείρησης της Ευρώπης στην κατηγορία που συμμετέχουν και είναι οι εξής:

Την εκδήλωση υποστήριξαν με τις χορηγίες τους οι εταιρίες Genesis Pharma, GREEN και ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν διακριθεί στο παρελθόν στα European Business Awards sponsored by RSM και με την πράξη τους αυτή αποδεικνύουν ότι είναι άξιοι αρωγοί και υποστηρικτές της προσπάθειας της RSM για την ανάδειξη της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη. Η RSM Ελλάδος τους ευχαρίστησε θερμά για τη συνεισφορά τους αυτή. Επίσημοι χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν ο ΣΚΑΪ, η Καθημερινή, η Fortune Greece, το Economia Group, και η Boussias Communications.

Για πρώτη φορά φέτος τα European Business Awards sponsored by RSM εισήγαγαν μια νέα διαδικασία διεξαγωγής με σκοπό να αναδείξουν ακόμη περισσότερο τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις οι οποίες διέπονται από υψηλή επιχειρηματική αριστεία. Βάση της νέας διαδικασίας, τον Δεκέμβριο του 2017 ανακοινώθηκαν οι 2898 Ones to Watch επιχειρήσεις από τις 34 χώρες που συμμετέχουν στα βραβεία.

Από την Ελλάδα, διακρίθηκαν 55 επιχειρήσεις που κατέκτησαν τον τίτλο “Ones to Watch”, ο οποίος τους έδωσε τη σκυτάλη για το δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού. Το δεύτερο στάδιο αφορούσε την ανάδειξη των 289 “National Winners”, οι οποίοι επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή αποτελούμενη από σημαντικούς ευρωπαίους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και opinion leaders. Οι National Winners, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στις 12 κατηγορίες του διαγωνισμού σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο. Στην επόμενη και τελική φάση του διαγωνισμού η κριτική επιτροπή θα επιλέξει την καλύτερη ευρωπαϊκή επιχείρηση για κάθε μία από τις δώδεκα κατηγορίες, στις οποίες θα απονεμηθεί το European Business Award της κατηγορίας τους.

Ο τελικός των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία, στις 23 Μαΐου 2018, όπου και θα ανακοινωθούν οι νικητές της κάθε κατηγορίας στην λαμπρή τελετή απονομής.