Ryanair: Πέντε στιγμές που προκάλεσαν έντονες «αναταράξεις» στο διαδίκτυο και θα ήθελε να ξεχάσει

Ryanair: Πέντε στιγμές που προκάλεσαν έντονες «αναταράξεις» στο διαδίκτυο και θα ήθελε να ξεχάσει

Πώς η Ryanair κατάφερε να γίνει η αεροπορική εταιρεία που «αγαπάμε να μισούμε».

Όχι ένα, ούτε δυο, αλλά πέντε διαφορετικά περαστατικά, τα οποία συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο και έχουν δυσαρεστήσει πολύ τους επιβάτες της Ryanair, αποδεικνύουν γιατί το κοινό ψήφισε και ανέδειξε την ιρλανδική αεροπορική εταιρεία ως τη χειρότερη του κόσμου για έκτη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού Which.«»

Ας δούμε παρακάτω για ποιο λόγο η Ryanair κατάφερε να γίνει η εταιρεία που σχολιάστηκε αρκετά αρνητικά το 2018:

Τέλος στη δωρεάν χειραποσκευή

Από 1η Νοεμβρίου του 2018, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύει στους ταξιδιώτες τη δωρεάν δεύτερη αποσκευή στην καμπίνα, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις καθυστερήσεις στις πτήσεις. Η εταιρεία παρέχει ωστόσο τη δυνατότητα στους επιβάτες να πάρουν και δεύτερη αποσκευή βάρους έως 10 κιλών μαζί τους πληρώνοντας 8 λίρες ( 8,86 ευρώ) – κόστος μικρότερο από τα 25 ευρώ που πληρώνουν σήμερα για βαλίτσα βάρους 20 κιλών. Όπως ήταν αναμενόμενο, η αλλαγή πολιτικής προκάλεσε «αναταράξεις» στο διαδίκτυο.

Στο πάτωμα αεροδρομίου έβγαλαν τη νύχτα πιλότοι κι αεροσυνοδοί

Αντιδράσεις κι επικριτικά σχόλια προκάλεσε η δημοσιοποίηση μίας φωτογραφίας που απεικονίζει αεροσυνοδούς και πιλότους της Ryanair να κοιμούνται στο πάτωμα του διεθνούς αερολιμένα της Μάλαγα, όπου αναγκάστηκαν να περάσουν το βράδυ.

Οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου τραβήχτηκαν το βράδυ της 13ης προς την 14η Οκτωβρίου (2018), όταν δεκάδες πτήσεις με προορισμό αεροδρόμια της Πορτογαλίας, αναγκάστηκαν να προσγειωθούν εκτάκτως στην Μάλαγα της Ισπανίας, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι που συνόδευαν τον τυφώνα Λέσλι (που χτύπησε την χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου πριν μερικές ημέρες), έκαναν απαγορευτική την προσέγγιση των αεροσκαφών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των Πορτογάλων συνδικαλιστών του SNPVAC, η εταιρεία δεν επέδειξε την παραμικρή μέριμνα για τη διανυκτέρευση των δεκάδων υπαλλήλων της στην Μάλαγα, ενώ δεν έλαβε τα μέτρα της ούτε για τη διανομή φαγητού και νερού στους 24 υπαλλήλους που αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στον χώρο αναμονής των πληρωμάτων.

Χιλιάδες επιβάτες στο έλεος των απεργιών

Πιλότοι και αεροσυνοδοί του ιρλανδικού αερομεταφορέα, τον τελευταίο χρόνο, οργάνωσαν κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας σε χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους η Γαλλία, η Ισπανία, η Γερμανία και η Ολλανδία, ενώ κατάρτισαν έναν κατάλογο αιτημάτων, όπως η καταβολή δίκαιου και αξιοπρεπούς μισθού, η βελτίωση των όρων στις αναρρωτικές άδειες και η σύναψη συμβάσεων, βάσει της νομοθεσίας της χώρας από την οποία προέρχεται καθένας από αυτούς. Το αποτέλεσμα ήταν χιλιάδες επιβάτες να χάνουν τις πτήσεις τους και να περιμένουν με τις ώρες στα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Από την πλευρά της, είπε σε γραπτή της απάντηση, ότι ζητάει συγγνώμη από τους πελάτες για την όποια δυσκολία και ότι προσέλαβε επιπλέον προσωπικό για να ασχοληθεί με το θέμα των αποζημιώσεων.

Από Θεσσαλονίκη κατέληξε…Ρουμανία

Προβλήματα στην λειτουργία του αεροδρομίου «Μακεδονία» προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία των τελευταίων ημερών στη χώρα. Συγκεκριμένα 11 πτήσεις που είχαν αναχωρήσει από Λάρνακα, Αθήνα, Ηράκλειο, Άμστερνταμ και Λονδίνο με προορισμό το αεροδρόμιο, δεν κατάφεραν να προσγειωθούν σε αυτό. Μάλιστα οι 201 επιβάτες που είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από το Λονδίνο με την Ryanair κατέληξαν στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία, με την εταιρεία να τους αφήνει εγκλωβισμένους εκεί. Έπειτα από καταγγελία του γεγονότος σε τηλεοπτικούς σταθμούς και στο υπουργείο Μεταφορών, ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης έδωσε εντολή να μεταβεί στη Ρουμανία πτήση άλλης εταιρείας και να τους παραλάβει.

Από την πλευρά τους, οι επιβάτες σκοπεύουν να απαιτήσουν αποζημιώσεις για την ταλαιπωρία.

Σάλος μετά από ρατσιστική επίθεση σε αεροσκάφος της

Ένα βίντεο όπου καταγράφεται ο διαπληκτισμός με ρατσιστικά κίνητρα μεταξύ δύο επιβατών σε αεροσκάφος της Ryanair που εκτελεί την πτήση Βαρκελώνη- Λονδίνο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο Διαδίκτυο και μηνύματα αγανάκτησης από τους χρήστες τον Οκτώβριο.

Στα πλάνα διακρίνεται ένας λευκός άνδρας που κάθεται κοντά στο παράθυρο ενώ λογομαχεί έντονα με μια μαύρη γυναίκα η οποία κάθεται δίπλα του και αξιώνει να αλλάξουν θέση. Τουλάχιστον δύο φορές, ο άνδρας απευθύνεται σε εκείνη προσβάλλοντάς την και χρησιμοποιώντας ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.

Μια άλλη γυναίκα, που παρουσιάζεται από τον βρετανικό Τύπο ως η κόρη της ηλικιωμένης κυρίας, παρεμβαίνει, φωνάζοντας στον άνδρα να σταματήσει τις προσβολές. Μια αεροσυνοδός της Ryanair και ένας επιβάτης που κάθεται πίσω επιχειρούν μάταια να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Περίπου 17.000 σχόλια αναρτήθηκαν στον λογαριασμό του Λόρενς με αφορμή το περιστατικό: η πλειονότητα τάσσεται κατά του άνδρα. Άλλοι χρήστες κατηγορούν την αεροπορική εταιρεία ότι δεν έδιωξε τον άνδρα από το αεροσκάφος.

Η Ryanair αντέδρασε με ένα tweet, όπου επισήμανε ότι «έχει γνώση» του βίντεο και έχει «αναθέσει την υπόθεση στην αστυνομία του Έσεξ», την κομητεία του αεροδρομίου του Στάνστεντ, όπου κατευθυνόταν το αεροπλάνο.