SAAB ΑΒ: Aυξημένα τα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2016

SAAB ΑΒ: Aυξημένα τα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2016

Η αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε υψηλότερες πωλήσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά και επιβράδυνση της εισροής παραγγελιών.

Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της Saab AB το πρώτο τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, εξαιτίας των υψηλότερων πωλήσεων, ωστόσο η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την επιβράδυνση της εισροής παραγγελιών.

Από την άλλη, τα καθαρά κέρδη του τριμήνου διαμορφώθηκαν στις 213 εκατ. σουηδικές κορόνες (26,2 εκατ. δολάρια) έναντι των 84 εκατ. κορονών πριν από ένα χρόνο, καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν στις 6,79 δισ. κορόνες (835,2 εκατ. δολάρια) από τις 5,39 δισ. κορόνες.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κυρίως από μια παραγγελία μαχητικών αεροσκαφών, μια παραγγελία για το αερομεταφερόμενο σύστημα επιτήρηση GlobalEye και την ανάπτυξη του υποβρύχιου συστήματος Α26.

Οι αναλυτές εκτιμούσαν καθαρά κέρδη 173 εκατ. κορονών, σύμφωνα με την FactSet.

Η εταιρεία, η οποία κατασκευάζει και μαχητικά αεροσκάφη Gripen όπως και υποβρύχια, ραντάρ και πυραυλικά συστήματα, υποστήριξε ότι η εισροή παραγγελιών κατά τη διάρκεια της περιόδου διαμορφώθηκε στις 4,61 δισ. κορόνες από τις 4,8 δισ. κορόνες πριν ένα χρόνο.

Ακόμη προσέθεσε ότι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των παραγγελιών διαμορφώνεται στις 111,65 δισ. κορόνες, τέσσερις φορές περισσότερο από τις ετήσιες πωλήσεις, ενώ επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις του 2016, όταν θα είναι αντίστοιχες με τον μακροχρόνιο οικονομικό στόχο της εταιρείας για 5% οργανική ανάπτυξη.