Σαμαράς: «Η δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας θα έλθει σύντομα»

Σαμαράς: «Η δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας θα έλθει σύντομα»

«Η ΝΔ άντεξε» τόνισε ο τέως πρωθυπουργός και ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος να παραμείνουν αισιόδοξα.

Στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας μίλησε απόψε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, πραγματοποιώντας την πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά τις εκλογές που ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ ως μεγάλο νικητή.

«Πολύ σύντομα η παράταξη θα κληθεί να διαδραματίσει τον ιστορικό της ρόλο» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, που επεσήμανε πως η ΝΔ άντεξε, στάθηκε όρθια, αφού έχασε μόνο 107.000 ψήφους σε σχέση με το 2012.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αρνήθηκε την ευθύνη για το ότι δεν παρέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Εγώ ήμουν εκείνος που του τηλεφώνησα για να τον συγχαρώ το βράδυ της Κυριακής» ανέφερε. Αντίθετα, όπως είπε, κατά την προεκλογική περίοδο δεν είχε πει τίποτε εναντίον του νυν πρωθυπουργού, ενώ «ο κ. Τσίπρας ήταν που έβριζε τη ΝΔ».

«Η δικαίωση της ΝΔ θα έλθει σύντομα», είπε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά στη νέα κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας: «Εμείς θέλουμε στέρεα την Ελλάδα στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ». Πρόσθεσε ότι «αν οι ιδεοληψίες τους υπονομεύσουν τις βασικές σταθερές, τότε η ΝΔ θα αντιδράσει», ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Οι εξελίξεις θα μας δικαιώσουν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι την ημέρα των εκλογών υπήρξε έλλειψη εκλογικών αντιπροσώπων στα εκλογικά τμήματα, ενώ κατά την προεκλογική περίοδο δεν υπήρχε εκπροσώπηση στα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης.

Σημείωσε ότι στην προεκλογική περίοδο το σύνθημά του ήταν «αλήθεια και ευθύνη» και τώρα είναι η «ενότητα», ενώ πρόσθεσε ότι δεν επιτρέπεται ούτε χαλάρωση, ούτε εσωστρέφεια. «Κέρδισαν προς στιγμήν με ψέματα» τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Αυτό δεν θα συνεχιστεί και πολύ σύντομα η παράταξη θα κληθεί να παίξει ξανά τον ιστορικό της ρόλο. Η αισιοδοξία είναι πλέον το σημαντικό στοιχείο. Εμείς μείναμε όρθιοι, ενώ εκείνοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους και τις αντιφάσεις τους».

Είπε ακόμη ότι δεν προβλήθηκε αρκετά η μεταρρυθμιστική ατζέντα και ότι στο εξής θα επικεντρώσει «στη στήριξη της μεσαίας τάξης, που είναι η ραχοκοκαλιά της παράταξης, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας». «Θα τη στηρίξουμε και θα στηριχθούμε στη μεσαία τάξη» τόνισε.

Τέλος, ανέφερε ότι ορίζει νέους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτση. Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας ορίζεται η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και αντιπρόεδρος της Βουλής ο Νικήτας Κακλαμάνης. Προανήγγειλε, δε, άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο, στο οποίο θα συμμετέχουν οι προαναφερθέντες, καθώς επίσης και ο τέως πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αλλά και άλλα πρόσωπα, που θα ορίσει ο κ. Σαμαράς.