Σαμαράς: «Η Ελλάδα επιστρέφει»

Σαμαράς: «Η Ελλάδα επιστρέφει»

Μιλώντας στο Reuters ο πρωθυπουργός δήλωσε πως εξετάζεται από την κυβέρνηση η έκδοση ομολόγου εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014.

«Η Ελλάδα επιστρέφει. Πριν από δύο χρόνια βρισκόμασταν στο επίκεντρο της χρηματοπιστωτικής αστάθειας στην περιοχή και ήμασταν μία ασταθής χώρα σε μία σχετικά σταθερή περιοχή. Τώρα, η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική: η Ελλάδα σταθεροποιήθηκε, τόσο πολιτικά, όσο και οικονομικά, και υπάρχει αυξανόμενη αστάθεια πέριξ της Ελλάδας», δήλωσε χθες σε συνέντευξή του στο Reuters ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης ομολόγου εντός των επομένων τριών μηνών, έχοντας ξεπεράσει το χειρότερο της κρίσης χρέους. «Ο χρόνος αυτής της έκδοσης εξαρτάται από τις συνθήκες της αγοράς και δεν έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιστρέψουμε στις αγορές κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2014».

«Πιάσαμε πάτο και τώρα αρχίζουμε να ανεβαίνουμε. Είμαστε μόλις στην αρχή αυτής της ανοδικής πορείας…Οι πιο σημαντικές λέξεις αυτή την στιγμή είναι σταθερότητα και ανάπτυξη. Δεν πρέπει να χάσω την πορεία μου, θα συνεχίσω ευθεία, δεν θα παρεκκλίνω καθόλου» επανέλαβε ο κ. Σαμαράς.

«Η διεθνής εικόνα της Ελλάδας έχει επίσης αλλάξει. Υπάρχει άλλη ψυχολογία και αυτή είναι μία νέα αίσθηση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα και γι αυτό λέω ότι η Ελλάδα επιστρέφει» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Στουρνάρας: «Τώρα η ώρα για έξοδο στις αγορές»

Σαμαράς: Νέα εποχή για την Ελλάδα μετά τη συμφωνία με την τρόικα