Σαμαράς: «Με όποιους κινούνται στα σκοτάδια δεν ασχολούμαι»

Σαμαράς: «Με όποιους κινούνται στα σκοτάδια δεν ασχολούμαι»

Όχι σε εκλογές και ανασχηματισμό δηλώνει ο πρωθυπουργός, που παραδέχεται πως το 2013 υπήρξε υπερφορολόγηση των Ελλήνων.

Σφοδρή φραστική επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιεί σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Με τη φράση «τα θεωρώ, και το λέω καθαρά, σενάρια πολιτικής ανωμαλίας», ο πρωθυπουργός αποκλείει ρητά τις φήμες για επικείμενο ανασχηματισμό, καθώς και το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών τον Μάιο, που προσθέτει πως «θα οδηγήσουν στο χάος».

«Αν την ώρα που έχω το μυαλό μου και αφιερώνω όλη την ενέργειά μου στο πώς θα ξεπεράσουμε την κρίση, πώς θα μετατρέψουμε τα ελλείμματα σε πλεονάσματα, πώς θα ανατρέψουμε την κακή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, πώς θα ενισχύσουμε τη θέση της Ελλάδας σε ένα όλο και πιο ανήσυχο διεθνές περιβάλλον, πώς θα περάσουμε τις μεταρρυθμίσεις απέναντι σε οργανωμένα συμφέροντα, που θίγονται και κάνουν ό,τι μπορούν να τις ματαιώσουν, πώς θα πετύχουμε νέα μείωση του χρέους μας, πώς θα αρχίσουν να έρχονται σοβαρές επενδύσεις, αν μέσα σε όλα αυτά έπρεπε να έχω τον νου μου και σε “κινήσεις” ή “σενάρια” πολιτικής ανωμαλίας, τότε θα έκανα το χατίρι όσων θέλουν τη χώρα γονατισμένη, ακυβέρνητη, «μοιραία και άβουλη αντάμα και εγώ τέτοιο χατίρι δεν κάνω σε κανέναν και για κανέναν λόγο», δηλώνει ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμη: Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει ένα βήμα από την εξουσία»

«Με όποιους κινούνται στα σκοτάδια δεν ασχολούμαι», λέει  ο κ. Σαμαράς και επαναλαμβάνει την άποψή του πως μέσα στη βουλή υπάρχουν πολλοί που αν και δεν συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική, δεν θα αφήσουν να υπάρξει κύκλος πολιτικής ανωμαλίας στην Ελλάδα. «Υπάρχει και η κοινή λογική, η αίσθηση εθνικού συμφέροντος, αν θέλετε, που επιβάλλει η κυβέρνηση αυτή να ολοκληρώσει το έργο της και να κριθεί εκ του αποτελέσματος, αφού το ολοκληρώσει. Όχι να υποχρεωθεί να το αφήσει στη μέση, ρίχνοντας τη χώρα πίσω στην ακυβερνησία. Εμείς προσπαθούμε να απομακρυνθούμε ολοταχώς από το χείλος της καταστροφής, όχι να μας επιστρέψουν εκεί. Κι αυτό δεν το βλέπουμε μόνον εμείς, που ασκούμε τη διακυβέρνηση, το βλέπουν και πολλοί άλλοι».

Ο πρωθυπουργός -σε αντίθεση με τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα- παραδέχεται πως υπήρξε υπερφορολόγηση των πολιτών το 2013 και επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να προστατευθούν οι φτωχοί και οι αδύναμοι από τους πλειστηριασμούς. Μάλιστα θεωρεί πως σύντομα θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με στόχο να περιοριστούν στις απόλυτα χρήσιμες και λειτουργικές μονάδες και στο απαραίτητο προσωπικό.

Ο κ. Σαμαράς δεν ανησυχεί για τα αποτελέσματα των κρίσιμων ψηφοφοριών στη βουλή, επισημαίνοντας πως οι βουλευτές έχουν δείξει απόλυτη υπευθυνότητα και έχουν υποστηρίξει τα πολύ δύσκολα νομοσχέδια που έχουν ήδη περάσει. «Από εδώ και στο εξής, οι δυσκολίες θα είναι πολύ μικρότερες» δηλώνει, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει ανοιχτά αφτιά και μυαλά και ακούει τους βουλευτές όλων των κομμάτων.

Ο πρωθυπουργός αναφέρει τέλος ότι η απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους πρέπει να ληφθεί από τους εταίρους το αργότερο έως την άνοιξη, αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχουν διαφωνίες στο εσωτερικό της τρόικας και υπογραμμίζει ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο.

Διαβάστε ακόμη: Σαμαράς: «Προϋπολογισμός ανάκαμψης, προοπτικής και ελπίδας»