Samsung: Αύξηση κερδών και πωλήσεων στο γ’ τρίμηνο

Samsung: Αύξηση κερδών και πωλήσεων στο γ’ τρίμηνο
Photo:

Παρά τον έντονο ανταγωνισμό στην αγορά των smartphone, η Samsung παραμένει η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων στον κόσμο.

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2015. Βάσει αυτών, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 7% και διαμορφώθηκαν στα 43,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η εταιρεία από τη Νότια Κορέα εκτιμά πως τα λειτουργικά της κέρδη για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανέλθουν στα 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια- να καταγράψουν, δηλαδή, αύξηση 80% σε σχέση με το αντίστοιχο προηγούμενο έτος.

Οι μετοχές της εταιρείας έκλεισαν με αύξηση 8,7% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των μετοχών από τον Ιανουάριο του 2009. Οι αναλυτές εκτιμούν πως η Samsung θα διανείμει σε μικρές δόσεις τα κέρδη της προς τους επενδυτές.

Παρά τα εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα, η Samsung που αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή smartphone στον κόσμο εξακολουθεί να αγωνίζεται για να διατηρήσει το μερίδιο αγοράς που διαθέτει εν μέσω έντονου ανταγωνισμού με τις Apple, Huawei και Xiaomi.

Οι αναλυτές εκτιμούν, επίσης, ότι τα σταθερά ανοδικά οικονομικά αποτελέσματα που κατέγραψε και φέτος η Samsung οφείλονται σε σημαντικό βαθμό στην ισχυροποίηση των πωλήσεων στο κομμάτι των φορητών συσκευών, ενώ ο «αδύναμος κρίκος» για την εταιρεία είναι η σχέση γουάν-δολαρίου.