Samsung – CES 2024: Οι ανεξάντλητες δυνατότητες AI εφαρμογών σε οικιακές συσκευές και πώς θα γίνουν… «εξυπνότερες»

Samsung – CES 2024: Οι ανεξάντλητες δυνατότητες AI εφαρμογών σε οικιακές συσκευές και πώς θα γίνουν… «εξυπνότερες»
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η τεχνητή νοημοσύνη «εισβάλει» και βελτιώνει τα σπίτια μας.

Οι δυνατότητες εφαρμογών της τεχνητής νοημοσύνης σε καθημερινές έξυπνες οικιακές συσκευές που χρησιμοποιούμε στο σπίτι, που θα γίνονται ακόμη πιο έξυπνες με την χρήση τους, αναδείχθηκαν μεταξύ άλλων από την Samsung στην έκθεση CES 2024.

Ειδικότερα, ο Jaeyeon Jung, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής του SmartThings, τόνισε τους νέους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) επηρεάζει τη σχέση μεταξύ των χρηστών και των Samsung συσκευών τους, συμπεριλαμβανομένου του οράματος της Samsung για το SmartThings: Όσο περισσότερες συσκευές Samsung χρησιμοποιεί ένας πελάτης, τόσο πιο έξυπνες γίνονται αυτές οι συσκευές και τόσο καλύτερα μπορούν να να υποστηρίξουν την καθημερινή ζωή.

Χρησιμοποιώντας έξυπνους αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη, το SmartThings θα είναι σε θέση να ανιχνεύει ασυνήθιστες περιστάσεις, όπως αν πέσει ο χρήστης, και να στέλνει ειδοποιήσεις σε προκαθορισμένα μέλη οικογένειας ή φροντιστές. Επίσης, με διάφορες τεχνολογίες οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τις δραστηριότητες των κατοικίδιων τους και να αποθηκεύουν ψηφιακά στοιχεία αναγνώρισης προσαρτώντας την ετικέτα του κατοικίδιου, σε κολάρο ή λουρί .

Όπως ανακοινώθηκε επίσης ο φωνητικός βοηθός Bixby επιτρέπει στα έξυπνα σπίτια να γίνουν πιο δυναμικά, με τις βελτιωμένες δυνατότητές του AI. Το Bixby μπορεί πλέον να δρομολογεί αυτόματα εντολές στις συσκευές με βάση την κατανόηση της τοποθεσίας και των δραστηριοτήτων του χρήστη. Βασικές τεχνολογίες σε συνδυασμό με ένα κοινό πρωτόκολλο επικοινωνίας, επιτρέπουν στο Bixby να ακούει εντολές με όλες τις συσκευές ενός δωματίου, αλλά στη συνέχεια να εκτελεί μόνο την ενέργεια που ζητήθηκε στην πιο σχετική συσκευή.

Η τηλεόραση, θα γίνεται όλο και περισσότερο το κεντρικό σημείο – κόμβος για μεγάλο μέρος αυτής της λειτουργικότητας του έξυπνου σπιτιού, ενώ θα παρέχει, επίσης, πρόσβαση σε μια ποικιλία πρόσθετων υπηρεσιών. Αυτές περιλαμβάνουν βιντεοκλήσεις μέσω του ConnecTime, υπηρεσίες βίντεο κτηνιατρικής συμβουλευτικής και Workout Tracker — μέσω των οποίων τα δεδομένα προπόνησης μπορούν να μεταφερθούν στα έξυπνα ρολόγια της Samsung. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης, τη νέα υπηρεσία Samsung Now+, η οποία εμφανίζει χρήσιμες πληροφορίες για τα σπίτια των χρηστών, όπως ο καιρός ή ζωντανή ροή κάμερας ασφαλείας από ένα σύστημα ασφαλείας σπιτιού, χωρίς καν να είναι ενεργοποιημένη η τηλεόραση. Όπως συμβαίνει με τις λειτουργίες SmartThings, οι χρήστες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες μέσω φωνητικών εντολών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φέρνοντας το σπίτι και το αυτοκίνητο κοντά με τις δυνατότητες Home-to-Car

Επιπλέον, η Samsung ανακοίνωσε εξελίξεις στην αυτοκινητοβιομηχανία, ξεκινώντας με μια συνεργασία με το Hyundai Motor Group. Η Samsung και η Hyundai υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας (MOU), το οποίο ανακοινώθηκε πριν από τη CES 2024. Βάσει της συμφωνίας, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες Home-to-Car και Car-to-Home, χάρη στη συνδεσιμότητα SmartThings. Μέσω του SmartThings, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν φωνητικές εντολές για να εκτελούν εξ αποστάσεως λειτουργίες στο αυτοκίνητό τους, όπως να το ζεσταίνουν εκ των προτέρων ή να ανοίγουν και να κλείνουν τα παράθυρα. Η συνδεσιμότητα SmartThings λειτουργεί και αντίστροφα, με τους χρήστες να μπορούν να ελέγχουν τις λειτουργίες του σπιτιού από το όχημά τους. Οι χρήστες θα μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν αυτόματα τις γκαραζόπορτες με βάση τη θέση του αυτοκινήτου, καθώς και να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σπιτιού. Όλες αυτές οι ενέργειες μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω φωνητικών εντολών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ