Samsung και People for Business βοηθούν τους νέους που ψάχνουν εργασία

Samsung και People for Business βοηθούν τους νέους που ψάχνουν εργασία

Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων αναζήτησης εργασίας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων αναζήτησης εργασίας, με τίτλο «Market Yourself», που πραγματοποίησε η Samsung Electronics Hellas σε συνεργασία με την People for Business Group (PfB) στα πλαίσια των σεμιναρίων του Samsung Lab στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS.

Τα σεμινάρια, που διεξήχθησαν από τον εισηγητή κ. Πάνο Μπαλτά, Head of Group Strategic Alliances της PfB Group, παρακολούθησαν κυρίως φοιτητές και άνεργοι που αναζητούν εργασία και ενδιαφέρονται να αναπτύξουν την καριέρα τους. Κατά την διάρκεια του workshop, οι συμμετέχοντες έμαθαν πώς να προωθούν καλύτερα τον εαυτό τους στην αγορά εργασίας, δημιουργώντας μια συνολική στρατηγική αναζήτησης. Επιπλέον δόθηκαν συμβουλές για τη δημιουργία ενός ελκυστικού βιογραφικού, για χρήσιμες τεχνικές προετοιμασίας και διεξαγωγής συνεντεύξεων καθώς και για πρακτικές follow-up προκειμένου να διεκδικούν αποτελεσματικά τις θέσεις που τους ενδιαφέρουν.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία αυτή, ο Πάνος Μπαλτάς δήλωσε: «Στόχος της People for Business Group, ήταν μέσω αυτών των διαδραστικών σεμιναρίων, να ενισχύσουμε με γνώση και συμβουλές τα άτομα που αναζητούν μια νέα εργασία σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό οικονομικό περιβάλλον, όπου οι ευκαιρίες απασχόλησης συνεχώς λιγοστεύουν.

Κρίνοντας από το αποτέλεσμα και τα σχόλια των συμμετεχόντων, θεωρούμε ότι ικανοποιήσαμε τους συμμετέχοντες, προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές. Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος παρακολούθησης αλλά και της ηθικής υποχρέωσης μας να υποστηρίξουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε, δεσμευόμαστε να επαναλάβουμε αντίστοιχες δράσεις στο προσεχές μέλλον σε συνεργασία με τη Samsung. Θέλω να ευχαριστήσω τη Samsung για αυτή την καινοτόμα πρωτοβουλία, η οποία αποτελεί βέλτιστη πρακτική για ενέργειες Εταιρικής Κοινωνική Ευθύνης στην Ελλάδα».

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων ήταν δωρεάν και με την ολοκλήρωσή τους δόθηκε πιστοποιητικό παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.