Samsung: Συγγνώμη που το νοσοκομείο μας έγινε το επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού ΜERS

Samsung: Συγγνώμη που το νοσοκομείο μας έγινε το επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού ΜERS
Jay Y. Lee, the company's vice chairman and the only son of Samsung Electronics chairman Lee Kun-hee, bows as he makes a public apology over the spread of the Middle East Respiratory Syndrome (MERS) at Samsung Medical Center, at the company's headquarters in Seoul, South Korea, June 23, 2015. REUTERS/Kim Hong-Ji - RTX1HNZ1

Ο γιος του προέδρου της νοτιοκορεατικής εταιρείας απολογήθηκε για την επιδημία που κόστιζε τη ζωή σε 27 άτομα στη χώρα.

Ο μοναχογιός του προέδρου του νοτιοκορεατικού κολοσσού Samsung και πιθανός κληρονόμος του ζήτησε σήμερα συγνώμη γιατί το νοσοκομειακό κέντρο του ομίλου στην Σεούλ έγινε το επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS) που έχει προκαλέσει τον θάνατο 27 ανθρώπων στη Νότια Κορέα.

Συνολικά, 175 κρούσματα του κορονοϊού αυτού έχουν επιβεβαιωθεί στη Νότια Κορέα μετά την πρώτη διάγνωση στις 20 Μαΐου σε άνδρα που επέστρεψε από τη Σαουδική Αραβία, πρώτη εστία του MERS. Το ήμισυ των κρουσμάτων καταγράφηκε στο ιατρικό κέντρο Samsung της Σεούλ.

“Το ιατρικό κέντρο Samsung απέτυχε να ελέγξει τη λοίμωξη από τον κορονοϊό και τη μετάδοσή του, κάτι που προκάλεσε μεγάλο πόνο και σοβαρές ανησυχίες στους κατοίκους”, δήλωσε ο Τζάε Γιονγκ Λι, αντιπρόεδρος της Samsung Electronics. “Ζητώ συγνώμη, με χαμηλωμένο το κεφάλι”, δήλωσε πριν υποκλιθεί βαθιά μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Ο Τζάε Γιονγκ Λι υποσχέθηκε να αναθεωρήσει το σύνολο των ισχυουσών διαδικασιών σε αυτό το νοσοκομείο που είναι ένα από τα καλύτερα της χώρας. Ο ίδιος, ο οποίος διευθύνει το Ίδρυμα το οποίο είναι αρμόδιο για τη διαχείριση του ιατρικού κέντρου, υποσχέθηκε επίσης να συμβάλει τα μέγιστα στις προσπάθειες για την εύρεση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ο πατέρας του και πρόεδρος του συγκροτήματος επιχειρήσεων Samsung Λι Κουν Χι νοσηλεύεται έναν και πλέον χρόνο μετά το οξύ καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.

Η Νότια Κορέα είναι η πλέον πληγείσα χώρα από τον κορονοϊό του MERS μετά τη Σαουδική Αραβία, όπου περισσότεροι από 950 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από το 2012 και περισσότεροι από 400 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο