Τι προκάλεσε τη βουτιά στα κέρδη της Samsung

Τι προκάλεσε τη βουτιά στα κέρδη της Samsung
A woman walks past Samsung Electronics Co. signage outside the company's Seocho office building in Seoul, South Korea, on Friday, Feb. 17, 2017. Samsung Group's Jay Y. Lee was formally arrested on allegations of bribery, perjury and embezzlement, an extraordinary step that jeopardizes the executive's ascent to the top role at the world's biggest smartphone maker. Photographer: SeongJoon Cho/Bloomberg via Getty Images Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο νοτιοκορεατικός κολοσσός ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι τα λειτουργικά του κέρδη περιορίστηκαν στα 5,6 δισ. δολάρια, με πτώση 55,61% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Το τρίμηνο Απριλίου- Ιουνίου η Samsung είδε τα κέρδη της να συρρικνώνονται περισσότερο από 50% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Αν και στην αγορά των έξυπνων κινητών κρατάει γερά τα πρωτεία, στις δραστηριότητες κατασκευής ημιαγωγών δέχεται ισχυρότατες πιέσεις.

Ο νοτιοκορεατικός κολοσσός ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι τα λειτουργικά του κέρδη περιορίστηκαν στα 6,6 τρισ. γουόν (5,6 δισ. δολάρια), με πτώση 55,61% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδά της ήταν 56,13 τρισ. γουόν. Αν και τα μεγέθη αυτά είναι ελαφρώς καλύτερα από την προειδοποίηση που είχε εκδώσει η εταιρεία πριν από λίγες εβδομάδες, οι επενδυτές έβαλαν στο στόχαστρο τη μετοχή, που καταγράφει πτώση 2,6% στη Σεούλ.

Στον τομέα ημιαγωγών η Samsung είχε έσοδα ύψους 16,09 τρισ. γουόν και λειτουργικά κέρδη 3,4 τρισ. γουόν, τα οποία ήταν μειωμένα κατά σχεδόν 71% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018. Παρόλα αυτά η μονάδα επεξεργαστών μνήμης στάθηκε κόντρα στο αρνητικό ρεύμα, εξασφαλίζοντας αυξημένη ζήτηση σύμφωνα με την εταιρεία.

Για το δεύτερο εξάμηνο του έτους η Samsung αναμένει ανάκαμψη της συνολικής ζήτησης, αλλά προειδοποιεί ότι η έντονη μεταβλητότητα και αβεβαιότητα στην αγορά θα επιμείνει. Να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο κατά το οποίο η εταιρεία βλέπει τα κέρδη της να κάνουν βουτιά.