«Σανίδα» σωτηρίας στη WeWork από τη Softbank

«Σανίδα» σωτηρίας στη WeWork από τη Softbank
epa07840723 A door to a WeWork co-working space in New York, New York, USA, 13 September 2019. The We Company, the parent company of WeWork, is planning an initial public offering later this month, but recent estimates of the company's value have been below 15 billion USD which are substantially lower than early estimates, which were as high as 47 billion USD. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με τη συμφωνία ο ιαπωνικός κολοσσός SoftBank αποκτά μερίδιο 80% της εταιρείας.

Διάσωση εξ Ιαπωνίας για την WeWork. Η εταιρεία αποδέχθηκε την προσφορά της SoftBank, η οποία ήταν ήδη ο μεγαλύτερος μέτοχός της για ένα σχέδιο το οποίο αποτιμά την αξία της σε μόλις 8 δισ. δολάρια.

Στον τελευταίο γύρο άντλησης κεφαλαίων τον περασμένο Ιανουάριο είχε εξασφαλίσει αποτίμηση 47 δισ. δολαρίων, η οποία της έδωσε ώθηση να διεκδικήσει την είσοδό της στο χρηματιστήριο. Τελικά απέσυρε τα σχέδια της IPO τον περασμένο μήνα, εν μέσω εντεινόμενης αμφισβήτησης των διοικητικών προσόντων και πρακτικών του ιδρυτή της Άνταμ Νόιμαν.

Με τη συμφωνία ο ιαπωνικός κολοσσός SoftBank αποκτά μερίδιο 80%. Ωστόσο δεν θα έχει την πλειοψηφία στα δικαιώματα ψήφου και η WeWork θα θεωρείται συνεργαζόμενη εταιρεία και όχι θυγατρική.

Ο Νόιμαν θα εγκαταλείψει το διοικητικό συμβούλιο και θα αντικατασταθεί από τον εκτελεστικό πρόεδρο της SoftBank. Ωστόσο δεν φεύγει με άδεια χέρια. Στη βάση της συμφωνίας θα λάβει μετοχές αξίας έως και 1,2 δισ. δολαρίων, όπως και μία πιστωτική γραμμή 500 εκατ. δολαρίων και αμοιβή ύψους 185 εκατ. δολαρίων για συμβουλευτικές υπηρεσίες, σύμφωνα με πληροφορίες της WSJ.