Sanofi: Χαρίζει 100 εκατ. δόσεις υδροξυχλωροκίνης σε 50 χώρες

Sanofi: Χαρίζει 100 εκατ. δόσεις υδροξυχλωροκίνης σε 50 χώρες
A logo is seen in front of the entrance at the headquarters French drugmaker Sanofi in Paris October 30, 2014. REUTERS/Christian Hartmann/File Photo Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η εταιρεία καλεί σε συντονισμό όλη την αλυσίδα της υδροξυχλωροκίνης σε όλον τον κόσμο, για να εξασφαλιστεί η συνέχιση της παροχής του φαρμάκου, αν αποδειχθεί ότι είναι μία καλά ανεκτή και αποτελεσματική θεραπεία για ασθενείς της Covid-19.

Η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα δωρίσει 100 εκατομμύρια δόσεις υδροχλωροκίνη, φάρμακο κατά της ελονοσίας που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία κατά του Covid-19, σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο.

«Η Sanofi καλεί σε συντονισμό όλη την αλυσίδα της υδροξυχλωροκίνης σε όλον τον κόσμο για να εξασφαλιστεί η συνέχιση της παροχής του φαρμάκου, αν αποδειχθεί ότι είναι μία καλά ανεκτή και αποτελεσματική θεραπεία για ασθενείς της Covid-19», ανέφερε η εταιρεία για την απόφασή της.

Πρόσφατα, ο διευθύνων σύμβουλος του φαρμακευτικού γίγαντα Paul Hudson ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να αναπτύξει ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 εντός των επόμενων 18 μηνών.