Σαπέν: Το ελληνικό πρόγραμμα δημιουργήθηκε για να πετύχει

Σαπέν: Το ελληνικό πρόγραμμα δημιουργήθηκε για να πετύχει

Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως η υπευθυνότητα της ελληνικής κυβέρνησης θα καθορίσει την επιτυχία του νέου προγράμματος στήριξης.

«Το σχέδιο αυτό δημιουργήθηκε για να επιτύχει», δήλωσε ο Μισέλ Σαπέν μιλώντας στον ραδιοσταθμό France Inter και προσέθεσε: «Τα 85 δισεκατομμύρια ευρώ είναι η αλληλεγγύη που οφείλουμε στην Ελλάδα για να επιτρέψουμε στο σύνολο της Ευρωζώνης να ανακτήσει τη σταθερότητα και την εμπιστοσύνη».

Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε επίσης πως «Η αλληλεγγύη αυτή θα πρέπει να συμβαδίζει με την υπευθυνότητα». «Η ελληνική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή (…) αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες της όπως ποτέ καμία κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν μπόρεσε να αναλάβει τις ευθύνες της, στην απόφαση να κάνει οικονομίες, στην απόφαση να συλλέξει φόρους, στην απόφαση να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Σαπέν επισήμανε: «Είναι απαραίτητο να επανασχεδιάσουμε το προφίλ (…) του χρέους της Ελλάδας.Θα πρέπει να το τακτοποιήσουμε, ώστε αυτό να επιτρέψει στην Ελλάδα να αναπνεύσει ξανά, να ξαναβρεί οξυγόνο, ενέργεια. Οι Έλληνες θα εξέλθουν μόνο με την ανάπτυξη από την κρίση».