Σαρηγιάννης: Ερχεται μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, ίσως και 5.000 ημερησίως

Σαρηγιάννης: Ερχεται μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, ίσως και 5.000 ημερησίως
(Ξένη Δημοσίευση). Πιστοί φορώντας τις μάσκες τους, παρακολουθούν την Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Αθήνα, Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου 2021. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον γιο του, Κωνσταντίνο, παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά, παρεκκλήσιο του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ιπποκράτειο». ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανοδικά θα κινηθούν τα κρούσματα μέχρι το τέλος της εβδομάδας εκτιμά ο καθηγητής. Πιστεύει ότι θα ανέβει ο ρυθμός μετάδοσης. Ο κίνδυνος από το άνοιγμα των σχολείων.

Μέχρι το τέλος της βδομάδας θα δούμε σημαντική αύξηση στα κρούσματα που φαίνεται να συνεχίζει μέχρι τέλος του Αυγούστου με βάση τα μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάζεται η ομάδα του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη Καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ.

Αν πάρουμε μέτρα αυτό μπορεί να αλλάξει, αλλά αν συνεχίσουμε να μην έχουμε μέτρα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε 4.000-5.000 κρούσματα μέχρι τέλος Αυγούστου τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Όπως εξήγησε αυτή την στιγμή ο ρυθμός μετάδοσης είναι 1,02 πολύ κοντά στο 1 που είναι η σταθερότητα και αυτός ο αριθμός θα ανεβεί στο 1,25 που είναι μια σημαντική αύξηση.

Παράλληλα, ο παιδίατρος, Μάριος Ανδρέου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ για τον εμβολιασμό των παιδιών ανέφερε πως αν εμφανιστεί η μετάλλαξη Δ σε μια τάξη θα κολλήσουν όλα τα παιδιά και αυτά θα γυρίσουν στα σπίτια τους και θα κολλήσει το 30% των ανεμβολιαστων ενηλίκων και τότε το ΕΣΥ θα δεχτεί πίεση.