«Σαρώνει» το mobile gaming ο Super Mario εκτοξεύοντας τα κέρδη της Nintendo

«Σαρώνει» το mobile gaming ο Super Mario εκτοξεύοντας τα κέρδη της Nintendo

Περισσότερα από 200 εκατομμύρια downloads για το Super Mario Run.

O Super Mario αποτελεί εδώ και 32 χρόνια έναν ιδιαίτερα αγαπημένο πρωταγωνιστή ηλεκτρονικών παιχνιδιών και απ’ ότι φαίνεται, αυτό δεν πρόκειται εύκολα να αλλάξει. Έτσι, η μεγάλη είσοδος της Nintendo στον χώρο του mobile gaming φαίνεται πως θα χρηστεί «χρυσή», αφού η mobile έκδοση του παιχνιδιού Super Mario Run έχει ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια downloads.

Παράλληλα, σε διάστημα τριών ημερών από την κυκλοφορία του,, έχουν πουληθεί περισσότερα από 2 εκατομμύρια αντίτυπα του Super Mario Odyssey που η εταιρεία λάνσαρε για το Nintendo Switch. Όπερ σημαίνει πως η εταιρεία πουλά περίπου 463 αντίτυπα του παιχνιδιού το λεπτό!

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Tatsumi Kimishima, τα έσοδα από τις πωλήσεις σε smartphones άγγιξαν τα 157 εκατ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 426% σε σχέση με πέρυσι, χάρη κυρίως στην κυκλοφορία των Super Mario Run και Fire Emblem Heroes στις mobile συσκευές.

«Ο στόχος μας για αυτήν την εφαρμογή είναι να αποτελέσει το απόλυτο app για τις smart συσκευές», δήλωσε ο πρόεδρος της Nintendo, ενώ πρόσθεσε πως οι πωλήσεις των συσκευών New Nintendo 2DS και 3DS πηγαίνουν καλά. Ειδικά για το μοντέλο 3DS εκτιμάται πως οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν τα 70 εκατομμύρια σύντομα.

Τέλος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, οι πωλήσεις της κύριας κονσόλας gaming, Switch, πρόκειται να φτάσουν τα 14 εκατομμύρια ως το τέλος του Μαρτίου του 2018.