«Σάρωσε» ο Μπέρνι Σάντερς στο Νιου Χαμσάιρ: Άφησε πίσω του τη Χίλαρι Κλίντον

«Σάρωσε»  ο Μπέρνι Σάντερς στο Νιου Χαμσάιρ: Άφησε πίσω του τη Χίλαρι Κλίντον
epa05152094 US Senator and Democratic Presidential hopeful Bernie Sanders during his victory speech to supporters at Concord High School in Concord, New Hampshire, USA, 09 February 2016. Billionaire businessman Donald Trump was projected to win on 09 February's New Hampshire Republican primary, while Senator Bernie Sanders won the Democratic vote in the closely watched first US presidential primary election. Trump led with 34 percent of the vote with 12 percent of ballots counted, but all US television networks had declared him the winner, while Sanders took 57 percent of the vote to Hillary Rodham Clinton's 40 percent, with 15 percent of votes counted. EPA/CJ GUNTHER Photo:

Αποφασιστική νίκη του υποψηφίου για το χρίσμα των Δημοκρατικών έναντι της αντιπάλου του.

Πεινασμένοι γι αυτό που ο Μπέρνι Σάντερς αποκαλεί «πολιτική επανάσταση» αποδείχθηκαν οι ψηφοφόροι στο Νιου Χαμσάιρ, όπου διεξήχθη ο νέος γύρος των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος. Έτσι, ο Μπέρνι Σάντερς συγκέντρωσε ποσοστό 59,9% επί του καταμετρημένου 80% των ψήφων, έναντι 38,5% της Χίλαρι Κλίντον.

Κατά τη νικητήρια ομιλία του, ο Μπέρνι Σάντερς αναφέρθηκε και στο ζήτημα της χρηματοδότησης των πολιτικών εκστρατειών σημειώνοντας: «Μαζί στείλαμε ένα μήνυμα που θα αντηχήσει από τη Wall Street μέχρι την Ουάσιγκτον και αυτό είναι ότι η κυβέρνηση ανήκει σε όλους τους ανθρώπους».

Κάνοντας λόγο για τη λάσπη που του πετούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, σχολίασε: «Μου έχουν ρίξει τα πάντα εκτός από τον νεροχύτη της κουζίνας τους και έχω την αίσθηση πως θα έρθει σύντομα κι αυτό».

Τις μεγαλύτερες επευφημίες της βραδιάς απέσπασε μία φράση του Μπέρνι Σάντερς που ξεκίνησε ως εξής: «Όταν φτάσουμε στον Λευκό Οίκο …», όμως το πλήθος ενθουσιάστηκε και ύψωσε τις γροθιές του προς την πλευρά των δημοσιογράφων όταν ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών έκανε λόγο για την «αποστολή ενός ηχηρού μηνύματος στο καθεστώς των μέσων ενημέρωσης».

Η Χίλαρι Κλίντον έσπευσε να συγχαρεί τον αντίπαλό της για τη νίκη του και σχολίασε πως η ίδια έχει ακόμη πολύ δουλειά να κάνει. Πάντως αν και η Χίλαρι ακόμα δεν έχει εστιάσει τις επιθέσεις της στον Σάντερς, δεν ισχύει το ίδιο και για τον Μπιλ Κλίντον, ο οποίος την περασμένη Κυριακή έκανε πρωτοφανή επίθεση εναντίον του.

Ο Μπιλ Κλίντον, μιλώντας σε γυμνάσιο του Νιου Χαμσάιρ, παρουσίασε τον αντίπαλο της συζύγου του ως ανέντιμο και υποκριτή, ενώ παρομοίασε την κλοπή των εκλογικών καταλόγων της Χίλαρι από μέλη του γραφείου του με την κλοπή αυτοκινήτου που έχει το κλειδί στη μηχανή.

Στην πραγματικότητα, υποστηρίζουν κάποιοι πολιτικοί αναλυτές, η σκληρή επίθεση του Μπιλ Κλίντον αντικατοπτρίζει την άσχημη θέση στην οποία βρίσκεται το ζεύγος Κλίντον.