«Σάρωσε» το μουσουλμανικό κόμμα σε Ροδόπη και Ξάνθη

«Σάρωσε» το μουσουλμανικό κόμμα σε Ροδόπη και Ξάνθη
Ψηφοφόρος ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα, ρίχνοντας την ψήφο του στην κάλπη στις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές στη Θεσσαλονίκη, Κυριακή 26 Μαΐου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ σάρωσε σε Ροδόπη- Δίνει μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ για την δεύτερη θέση στην Ξάνθη.

Πολύ υψηλά ήταν τα ποσοστά που έλαβε στις εκλογικές περιφέρειες της Ροδόπης και της Ξάνθης το μουσουλμανικό Κόμμα Ισότητας και Φιλίας (ΚΙΕΦ). Αξίζει να σημειωθεί ότι ΚΙΕΦ είναι το μειονοτικό κόμμα της Θράκης, με πρόεδρο την Τσιγδέμ Ασάφογλου, το οποίο πήρε την απόφαση να κατέλθει ως ανεξάρτητο στις Ευρωεκλογές.

Ειδικά στη Ροδόπη, το μειονοτικό κόμμα είναι πρώτο με διαφορά, πετυχαίνοντας ποσοστό κοντά στο 40%.

Συγκεκριμένα, με την ενσωμάτωση περίπου στο 60%: Στη Ροδόπη το μειονοτικό κόμμα είναι με διαφορά πρώτο με 37,27%, ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 20,23% και τρίτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,94%. Στην Ξάνθη, η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτη με 27,08%, το ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 20,08% και τρίτο έρχεται το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας και Φιλίας (ΚΙΕΦ) με 19,14%.

Σγουρίδης: Επικίνδυνη εξέλιξη

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα για τις δύο αυτές εκλογικές περιφέρειες, ο αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παναγιώτης Σγουρίδης έκανε λόγο για επικίνδυνη εξέλιξη.

Όπως είπε, το ΚΙΕΦ σχετίζεται με τη δράση του τουρκικού προξενείου στην περιοχή. Μάλιστα, υποστήριξε πως η συμμετοχή του ΚΙΕΦ στις ευρωεκλογές ουσιαστικά είναι μια πρόβα των σκληροπυρηνικών στελεχών της μειονότητας για τις εθνικές εκλογές.