Σαρωτικές αλλαγές στον κόσμο της ομορφιάς

Σαρωτικές αλλαγές στον κόσμο της ομορφιάς
A trader works at the trading post that trades Coty Inc. on the floor of the New York Stock Exchange, June 13, 2013. REUTERS/Brendan McDermid

Η Coty αποκτά τις διασημότερες ετικέτες της P&G έναντι 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

H Coty Inc., η εταιρεία καλλυντικών και αρωμάτων στην οποία ανήκουν μερικές από τις γνωστότερες φίρμες της μόδας όπως η Calvin Klein, η Rimmel, η Davidoff και η New York Color κατέθεσε τη μεγαλύτερη προσφορά στη μεγάλη δημοπρασία μερικών εκ των διασημότερων ετικετών της Procter & Gamble. Η πρόταση της Coty έφτασε συνολικά το ποσό των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα του New York Post, η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη πλειοδότησε για την αγορά ετικετών που αφορούν τις γραμμές παραγωγής αρωμάτων, make-up και προϊόντων περιποίησης μαλλιών.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές μέχρι τώρα. Για τον λόγο αυτό αρκετοί είναι αυτοί που περιμένουν να δουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας πριν θεωρήσουν πως οι φίρμες της P&G άλλαξαν χέρια. Όπως αναφέρει το Reuters ο χρόνος που μπορεί να απαιτηθεί για να γίνει αυτό θα φτάσει τις εως δύο εβδομάδες.

Με την κίνηση αυτή η Coty εδραιώνει τη θέση της στην παγκόσμια αγορά των προϊόντων ομορφιάς των καλλυντικών και των αρωμάτων.

Η αμερικανική εταιρεία αποκτά τη σειρά αρωμάτων των Gucci, Huggo Boss και Dolce & Gabbana και μετατρέπεται στον Νο.1 παραγωγό αρωμάτων στον κόσμο, ξεπερνώντας την γαλλική L’Oreal. Η απόκτηση της Wella και της Clairol θα της επιτρέψουν την εισαγωγή στον χώρο της περιποίησης μαλλιών, ενώ με τις φίρμες Max Factor και Cover Girl θα ανέβει από την πέμπτη στη δεύτερη θέση στον χώρο των εταιρειών που ασχολούνται με το make-up, πίσω μόνο από την L’Oreal.

H αλλαγή δηλώνει επίσης την αλλαγή της πολιτικής της P&G η οποία προσπαθεί να επικεντρωθεί σε μικρότερες φίρμες καθώς, όπως παρατηρούν οι Financial Times, οι μεγάλες φίρμες αποδείχθηκαν «δυσκίνητες» και παρέσυραν προς τα κάτω τα κέρδη.