Σας απέρριψαν στη δουλειά; Τέλεια!

Σας απέρριψαν στη δουλειά; Τέλεια!

Δείτε πως να αντιμετωπίσετε την εργασιακή απόρριψη. 

Η απόρριψη είναι μια δύσκολη διαδικασία. Ειδικά στον εργασιακό τομέα ένα αρνητικό feedback μπορεί να «κόψει» τα φτερά του υποψηφίου και να μη θέλει να προσπαθήσει ξανά. Λάθος. Η διαδικασία της απόρριψης μπορεί να λειτουργήσει υπέρ σας αν ξέρετε πώς να το εκμεταλλευτείτε.

Δείτε πόσα μπορείτε να μάθετε απ’ αυτή την άσχημη εμπειρία.

Συνειδητοποιείς ότι είναι αναπόφευκτο

Ας το παραδεχτούμε , λίγοι άνθρωποι εκτός απ’ τη μητέρα μας θα πουν πως είμαστε ασυναγώνιστοι, υπέροχοι και οι καλύτεροι. Η έκφραση «Πρέπει να συνηθίσετε την απόρριψη» μπορεί να είναι κοινότυπη αλλά είναι αλήθεια!

Δείτε την απόρριψη ως ευκαιρία για μάθηση

Μην αφήνετε τον εαυτό σας να «προχωρήσει» παρακάτω και να περάσει στην επόμενη αίτηση για εργασία αν πρώτα δε μπορείτε να πείτε στον εαυτό σας τουλάχιστον τρία πράγματα που μάθατε απ’ την απόρριψη αυτή. Ακόμα κι αν απορριφθήκατε άδικα, πάντα υπάρχει κάτι θετικό που μπορεί να αποκομίσετε από αυτή την εμπειρία .

Αν άξιζε να απορριφθεί τε, τότε αποδεχτείτε το

Μερικές φορές , είτε το πιστεύετε είτε όχι , όλοι χρειάζεται να απορριφθούν για κάτι . Πάρτε την ευθύνη για τυχόν ανόητες αποφάσεις που πήρατε ή για την συμπεριφορά την οποία είχατε . Στη συνέχεια, κάνετε στον εαυτό σας μια χάρη: Μην επαναλάβετε ποτέ το ίδιο σφάλμα.

Να είστε συμπονετικοί προς τους άλλους που αντιμετωπίζουν κάποια απόρριψη

Αν η καρδιά σας έχει ραγίσει μια φορά όταν λάβατε το e-mail με την απόρριψη, μπορείτε να συμπάσχετε με όσους περνούν από την ίδια φάση. Να είστε εκεί για αυτούς. Και κάποια μέρα ίσως χρειαστεί εσείς να γράψετε αυτό το e-mail απόρριψης . Όταν το κάνετε να θυμηθείτε πώς αισθανθήκατε όταν ήσασταν εσείς στη θέση τους.

Δείξτε αξιοπρέπεια

Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τον εαυτό σας και να μη ξεκινήσετε να κατηγορείτε την εταιρεία που σας απέρριψε, ειδικά στα social media . Δεν μπορείτε ποτέ να πάρετε αυτό το tweet ή το Facebook ποστ πίσω. Θα είναι εκεί για πάντα. Αν πρέπει να μιλήσετε για την εμπειρία της απόρριψης δημοσίως, τότε μιλήστε με αξιοπρέπεια.

Μην τα παρατάτε

Εάν την εγκαταλείψουμε την ιδέα που είχατε για να γράψετε ένα βιβλίου, το επιχειρηματικό σας εγχείρημα , την πρακτική που θέλετε να κάνετε ή οτιδήποτε άλλο επειδή σας απέρριψαν τότε δε το θέλατε πολύ. Ποτέ μην αφήσετε αυτή την εμπειρία να σας καταστρέψει το μέλλον, ίσα – ίσα προσπαθήστε να γίνετε καλύτεροι.