Σχεδόν αδύνατη η αυτοδυναμία της Μέι

Σχεδόν αδύνατη η αυτοδυναμία της Μέι
Britain's Prime Minister Theresa May speaks at the Brackla community centre, in Bridgend Wales, April 25, 2017. REUTERS/Rebecca Naden

Μειώθηκε κι άλλο το προβάδισμα της έναντι των αντιπάλων σύμφωνα με την You Gov.

Το προβάδισμα των κεντροδεξιών Συντηρητικών της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι έναντι των κεντροαριστερών Εργατικών έχει μειωθεί στις 11 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου ICM, ενώ, σύμφωνα με το μοντέλο της You Gov, το Συντηρητικό Κόμμα, με τα σημερινά δεδομένα, δεν θα επιτύχει αυτοδύναμη πλειοψηφία.

Το προβάδισμα της κ. Μέι μειώθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τη δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιήσει το ίδιο ινστιτούτο πριν μία εβδομάδα.

Στη νέα δημοσκόπηση, η πρόθεση ψήφου για τους Συντηρητικούς είναι 45%, χωρίς αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ για τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν έφτασε το 34%, σημειώνοντας αύξηση μίας μονάδας.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το μοντέλο προβλέψεων του ινστιτούτου YouGov, οι Συντηρητικοί φαίνεται ότι θα κερδίσουν 305 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων, δηλαδή θα τους υπολείπονται 21 έδρες για να έχουν την απόλυτη πλειοψηφία.

Το Σάββατο το YouGov είχε ανακοινώσει ότι οι Συντηρητικοί θα κερδίσουν 308 έδρες, 18 λιγότερες από όσες χρειάζονται για την πλειοψηφία.

Το Εργατικό Κόμμα εμφανίζεται να κερδίζει 268 έδρες, σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με τις 261 του Σαββάτου.