Σχέση της Χρυσής Αυγής με αστυνομικούς καταγράφει εισαγγελικό πόρισμα

Σχέση της Χρυσής Αυγής με αστυνομικούς καταγράφει εισαγγελικό πόρισμα

Στη δικογραφία για την παράνομη δράση της οργάνωσης εντάχθηκαν οι περιπτώσεις στενής συνεργασίας που διαπίστωσε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Κρυφές και άγνωστες σχέσεις μεταξύ αστυνομικών και Χρυσής Αυγής, κατέγραψε το πόρισμα που διεξήγαγε κατόπιν παραγγελία του εισαγγελέα, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Η σχετική δικογραφία, η οποία αριθμεί πολλές σελίδες, υπεβλήθη στις 10/4/2014 στον εισαγγελέα Εφετών Ισ. Ντογιάκο και τις ανακρίτριες Ιω. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου. Στην υποβλητική αναφορά, την οποία επικαλείται και έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα «Καθημερινή», περιγράφονται όλες οι υποθέσεις που ερεύνησαν οι Εσωτερικές Υποθέσεις από τις 24 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και την υποβολή της δικογραφίας.

Στις 23 Σεπτεβρίου ήρθε σε γνώση της υπηρεσίας η πληροφορία ότι διατιθέμενος αστυνομικός με το όνομα «Μπάμπης», ο οποίος υπηρετεί στην ΕΚΑΜ, δηλώνει ολοφάνερα ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, εμπορεύεται ηλεκτρικούς εκκενωτές «tazer» και επίσης ότι έχει συμμετάσχει σε επεισόδιο με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο συγκεκριμένος αστυνομικός τις νυχτερινές ώρες χρησιμοποιούσε σκοπευτήριο της Αστυνομίας επί της λεωφόρου Κηφισίας, παρέχοντας κάλυψη σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Ύστερα από έρευνες, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για για 48χρονο αρχιφύλακα της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, τα οποία στοιχεία του αναφέρονται στο σχετικό πόρισμα που υπεβλήθη στις αρμόδιες ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές.

Εξίσου σημαντική είναι μια άλλη υπόθεση που αφορά αστυνομικό του Α.Τ.Νίκαιας. Σύμφωνα με το πόρισμα, προκύπτει ότι υπήρξε ανώνυμη σε βάρος του τηλεφωνική καταγγελία στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με την οποία ο συγκεκριμένος αστυνομικός, ο οποίος φέρει και τον βαθμό του Α’ αστυνόμου, χρηματιζόταν από τη Χρυσή Αυγή προκειμένου να μην επιλαμβάνεται υποθέσεων που αφορούσαν επεισοδια που προκαλουσαν υποστηρικτες της Χρυσής Αυγής.

>Τέλος περιλαμβάνονται εισαγγελικές παραγγελίες  για τη διεξαγωγή έρευνας σχτικά με τη συμπεριφορά αστυνομικών σε κέντα κράτησης μεταναστών.  Επίσης προκύπτει σύμφωνα με τη δικογραφία σε βάρος αστυνομικού  που υπεβλήθη στις 18/12/2013 στην Εισαγγελία Αθηνών και  υπηρετεί στο Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας, ο οποίος φέρεται δικογραφία σε βάρος αστυνομικού που υπηρετεί στο Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας. Φέρεται να ξυλοκοπούσε αλλοδαπούς κρατούμενους, βρίζοντας μάλιστα τη θρησκεία του επικαλούμενος ότι είναι «χρυσαυγίτης»