Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης από το ΒΕΠ

Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης από το ΒΕΠ

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ακολουθεί τα πρότυπα της γερμανικής Ακαδημίας Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Την πρόθεσή του να ιδρύσει σχολή στα πρότυπα της Ακαδημίας Επαγγελματικής Κατάρτισης (Bildungsakademie) που λειτουργεί από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Στουτγάρδης, ανακοίνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Τα δύο Επιμελητήρια στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΒΕΠ, υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας. Από πλευράς Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Στουτγάρδης, υπέγραψε ο πρόεδρος Reiner Reichold και από πλευράς Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά ο πρόεδρος Ανδριανός Μιχάλαρος. Η συνεργασία θα περιλαμβάνει κυρίως, θέματα οργάνωσης, ανάπτυξης και λειτουργίας της σχολής καθώς και διαμόρφωσης και πιστοποίησης των μαθημάτων.

Η συμφωνία περιλαμβάνει ακόμη:

– ανταλλαγή ανθρώπινου δυναμικού για εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς σκοπούς τόσο στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, όπως το ERASMUS plus όσο και στο πλαίσιο του MobiProEu και άλλων προγραμμάτων.

– Συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων με τη μεσολάβηση και διευκόλυνση των Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων Στουτγάρδης και Πειραιά.

– Αξιοποίηση των προγραμμάτων που υλοποιούνται από το επιμελητήριο καθώς και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, π.χ. στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, με την κατάθεση κοινών προτάσεων.

– Ανάπτυξη νέων υπηρεσιών ιδιαίτερα στον τομέα εξωτερικού εμπορίου στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά κατά τα πρότυπα λειτουργίας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Περιοχής Στουτγάρδης.

– Υποστήριξη στην αναγνώριση των ελληνικών πτυχίων τεχνικών σχολών στη Γερμανία. Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά θα αποτελέσει συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία με στόχο τη διαφάνεια, για την καλύτερη και ταχύτερη αναγνώριση των ελληνικών τεχνικών πτυχίων.

Οι συνυπογράφοντες το Πρωτόκολλο συνεργασίας αποδέχθηκαν ότι οι επαφές και συνεργασίες των ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων θα γίνονται με τη μεσολάβηση και τη βοήθεια των δύο Επιμελητηρίων. Για την καλύτερη πραγματοποίηση των προαναφερθέντων σκοπών θα λειτουργήσει στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά συντονιστικό γραφείο.

Επίσης, το πρωτόκολλο μεταξύ των δύο επιμελητηρίων προβλέπει ότι θα διεξάγεται ετήσια συνάντηση σε επίπεδο διεύθυνσης με στόχο την αποτίμηση των εργασιών και τον σχεδιασμό νέων.