Σε 18 διεθνή αεροδρόμια θα προβάλλεται η Αθήνα

Σε 18 διεθνή αεροδρόμια θα προβάλλεται η Αθήνα

Το πρόγραμμα «City Pair» φέρνει την Αθήνα σε πάνω από 170 εκατ. επιβάτες.

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) και 18 διεθνών αεροδρομίων, που διακινούν 170.000.000 επιβάτες ετησίως, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση για προώθηση της Αθήνας ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού.

Μέσω του «City Pair», το 2014, η πόλη της Αθήνας θα προβληθεί σε αεροδρόμια στον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσία, με κεντρικό μήνυμα «Perhaψ You’re an Aθenian too».

Το μνημόνιο υπεγράφη κατά τη διάρκεια συμποσίου, που διεξήχθη σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, με πρωτοβουλία του ΔΑΑ και τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών αεροδρομίων, όπως του Λονδίνου, του Μονάχου, του Μόντρεαλ, καθώς και εκπρόσωπους του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World / ACI Europe) και των κλάδων Τουρισμού και Αερομεταφορών.

Διαβάστε ακόμη: Συνάντηση Σαμαρά με τον πρόεδρο της TUI 

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα μελέτης του Οικονομικού Πανεπιστημίου για τη συνεισφορά του αεροδρομίου στην οικονομία.

Τις εργασίες του συμποσίου χαιρέτησε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία και επεσήμανε πως η ανάπτυξη των υποδομών των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας και η ιδιωτικοποίηση τους, αποτελεί βασική προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης. Πρόσθεσε πως η εντατικοποίηση των προσπαθειών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο προς αυτή την κατεύθυνση καθίσταται ακόμα πιο σημαντική για τη χώρα μας ενόψει και της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ως κύρια πύλη της χώρας στον κόσμο, διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική αεροπορική αγορά» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός, υπογραμμίζοντας τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του «Ελ. Βενιζέλος» για την ενίσχυση της εικόνας της πόλης σε διεθνές επίπεδο.