Σε άδεια άνευ αποδοχών οι ξένοι πιλότοι της Turkish Airlines για τουλάχιστον ένα εξάμηνο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο τουρκικός εθνικός αερομεταφορέας ειδοποίησε με email τους πιλότους για την εξάμηνη άδεια άνευ αποδοχών, η οποία ξεκινά από την 1η Νοεμβρίου.

Σε αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών θέτει η Turkish Airlines τους πιλότους ξένης υπηκοότητας, προκειμένου να μετριάσει την επίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊού στα οικονομικά της, σύμφωνα με email που έχει δει το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας είπε σε μέλη του πληρώματος που είναι ξένοι πως η άδειά τους ξεκινά από την 1η Νοεμβρίου και πως η απόφαση θα επανεξεταστεί μετά από έξι μήνες. Στα email δεν διευκρινίζεται πόσοι πιλότοι θα επηρεαστούν, ενώ δεν είναι σαφές αν θα επηρεαστούν από την απόφαση αυτή και Τούρκοι πιλότοι.

Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Σημειώνεται πως η εταιρεία απέφυγε να προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας ή να αιτηθεί κρατική διάσωση. Αντιθέτως, επέλεξε να μειώσει κατά το ήμισυ τους μισθούς των πιλότων κατά τη διάρκεια του 2021 και μείωσε τους μισθούς άλλων εργαζόμενων.

Η τελευταία αυτή απόφαση ευθυγραμμίζεται με επίσημη πρόταση που έγινε τον Αύγουστο, όταν οι αρμόδιες αρχές της αεροπορίας ζήτησαν από τις αεροπορικές εταιρείες τις γνώμες τους για το ενδεχόμενο απόλυσης ξένων υπαλλήλων, προτού αρχίσουν οι απολύσεις Τούρκων υπηκόων.