Σε αυτές τις πόλεις θα ταξιδέψουν οι περισσότεροι Έλληνες για την Πρωτοχρονιά

Σε αυτές τις πόλεις θα ταξιδέψουν οι περισσότεροι Έλληνες για την Πρωτοχρονιά
epa03046744 Crowds gather to watch the New Year's concert as fireworks illuminate the night sky over the Colosseum in Rome, Italy, 01 January 2012. According to reports 300,000 people attended the event. EPA/ALESSANDRO DI MEO

Έρευνα της Trivago με βάση τις δημοφιλέστες αναζητήσεις για την περίοδο των φετινών γιορτών.

H www.trivago.gr ανέλυσε τις αναζητήσεις των επισκεπτών στην πλατφόρμα της, και δημοσιεύει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για την ταξιδιωτική περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Η συγκεκριμένη έρευνα καταγράφει και παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις ταξιδιωτικές τάσεις της περιόδου.

Θέση Προορισμός Χώρα Μέση διάρκεια διαμονής
1 Ρώμη Ιταλία 5 ημέρες
2 Μπάνσκο Βουλγαρία 4 ημέρες
3 Θεσσαλονίκη Ελλάδα 5 ημέρες
4 Λονδίνο Ηνωμένο Βασίλειο 5 ημέρες
5 Αθήνα Ελλάδα 5 ημέρες
6 Βερολίνο Γερμανία 5 ημέρες
7 Πράγα Τσεχία 5 ημέρες
8 Ιωάννινα Ελλάδα 4 ημέρες
9 Παρίσι Γαλλία 5 ημέρες
10 Άμστερνταμ Ολλανδία 5 ημέρες

Η Ρώμη παραμένει ιδιαίτερα αγαπητή στους Έλληνες και για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς καθώς καταλαμβάνει την 1η  θέση της λίστας, ακολουθούμενη από το δημοφιλές χειμερινό θέρετρο της Βουλγαρίας, το Μπάνσκο.

Στην 3η θέση της λίστας βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, δεν είναι λίγοι όμως και αυτοί που επέλεξαν την Αθήνα, η οποία καταλαμβάνει την 5η θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων. Ο τρίτος και τελευταίος ελληνικός προορισμός της λίστας είναι τα Ιωάννινα, τα οποία βρίσκονται στην 8ηθέση.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν δημοφιλείς προορισμοί του εξωτερικού, και συγκεκριμένα το Λονδίνο, το Βερολίνο, η Πράγα, το Παρίσι, και το Άμστερνταμ.

Σχετικά με τον αριθμό διανυκτερεύσεων, οι Έλληνες ταξιδιώτες θα διαμείνουν κατά μέσο όρο 5 ημέρες σε όλους τους προορισμούς της λίστας, εκτός από το Μπάνσκο και τα Ιωάννινα όπου η μέση διάρκεια διαμονής είναι 4 ημέρες.

O Κωνσταντίνος Καμάρης, Country Developer για την ελληνική αγορά, σχολιάζει:«Προσπαθούμε να βελτιστοποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η αναζήτηση και η σύγκριση των ξενοδοχείων από τους χρήστες μας. Κάποιοι επισκέπτονται την πλατφόρμα μας γνωρίζοντας ήδη το κατάλυμα στο οποίο θέλουν να μείνουν, ενώ άλλοι συγκρίνουν ξενοδοχεία μέχρι να βρουν το ιδανικό σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Ελέγχουν τις τιμές, τις φωτογραφίες, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, την τοποθεσία κλπ. Με αυτόν τον τρόπο οι ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν την www.trivago.gr μας παρέχουν χρήσιμα στοιχεία για τις τάσεις της αγοράςσε περιόδους όπως αυτή της Πρωτοχρονιάς».

Σχετικά με την έρευνα

Tα δεδομένα της συγκεκριμένης έρευνας απορρέουν από αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πλατφόρμα της www.trivago.gr μεταξύ της 1ης Σεπτεμβρίου 2017 και της 11ης Νοεμβρίου 2017, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ της 26ης Δεκεμβρίου 2017 και της 1ηςΙανουαρίου 2018. Τα δεδομένα αφορούν αναζητήσεις για δίκλινο δωμάτιο σε όλους τους τύπους καταλυμάτων που είναι καταχωρημένα στην trivago, και με ελάχιστη διάρκεια διαμονήςτις 3 ημέρες.