Σε αυτήν την πόλη το ένα τρίτο των κατοίκων είναι εκατομμυριούχοι

Σε αυτήν την πόλη το ένα τρίτο των κατοίκων είναι εκατομμυριούχοι
Photo:

Θέλετε να κάνετε παρέα με εκατομμυριούχους; Μετακομίστε στο Μονακό.

Σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού της πόλης-κράτους πλέον ανήκει στην κατηγορία των εκατομμυριούχων – μια αύξηση 6% σε σχέση με πριν από δύο χρόνια, βάσει μιας νέας έρευνας των Wealth Insight και Spear’s WMS.

Οι ελβετικές πόλεις – τραπεζικά κέντρα Ζυρίχη και Γενεύη ακολουθούν στη δεύτερη και την τρίτη θέση, με έναν στους τέσσερις και έναν στους πέντε κατοίκους να είναι εκατομμυριούχος αντίστοιχα.

Η μελέτη ορίζει τους εκατομμυριούχους ως τους ανθρώπους με καθαρή περιουσία 1 εκατομμυρίου δολαρίων και πάνω, εξαιρώντας την αξία της πρώτης κατοικίας.

Η Νέα Υόρκη είναι η μόνη μη ευρωπαϊκή πόλη που βρέθηκε στο top-5 παγκοσμίως. Με έναν στους 21 Νεοϋορκέζους να θεωρείται εκατομμυριούχος, η πόλη έρχεται τέταρτη στην κατάταξη, βάσει του αριθμού των εκατομμυριούχων ως ποσοστό του συνολικού πληθυσμού.

Το Λονδίνο ανέβηκε μια θέση – στην 5η – με έναν στους 29 κατοίκους να είναι εκατομμυριούχος.

Γενικά, οι πόλεις με τους εκατομμυριούχους είναι μια ευρωπαϊκή υπόθεση. Επτά ευρωπαϊκές πόλεις εμφανίζονται στη λίστα με τις δέκα πρώτες της έρευνας. Το Όσλο, η πρωτεύουσα της Νορβηγίας, βρέθηκε στην 6η θέση, ενώ το Χονγκ Κονγκ είναι έβδομο, η Φραγκφούρτη όγδοη, η Σιγκαπούρη ένατη και το Άμστερνταμ δέκατο.

Το Δουβλίνο βρίσκεται στη 10η θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων και στη 13η θέση παγκοσμίως, κι αυτό συνιστά έκπληξη για τους ερευνητές.

«Το Δουβλίνο έχει υψηλότερη συγκέντρωση εκατομμυριούχων από πολλές άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Οι περισσότεροι έχουν συγκεντρώσει την περιουσία τους μέσω της αναπτυσσόμενης τεχνολογικής σκηνής του Δουβλίνου, που προσελκύει ταλέντα τόσο από την Ευρώπη όσο κι από τις ΗΠΑ» λέει ο Όλιβερ Ουίλιαμς, επικεφαλής της Spear’s.

Το Εδιμβούργο, η γνωστή πόλη της Σκωτίας, εμφανίστηκε στο νούμερο 16 της ευρωπαϊκής κατάταξης, με έναν στους 67 κατοίκους να θεωρείται εκατομμυριούχος. Τόσο το Δουβλίνο όσο και το Εδιμβούργο βρέθηκαν πάνω από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπως το Παρίσι και η Μαδρίτη.