Σε άνοδο οι αποδόσεις των ομολόγων με το βλέμμα στη Φραγκφούρτη

Σε άνοδο οι αποδόσεις των ομολόγων με το βλέμμα στη Φραγκφούρτη
Οι αποδόσεις 10ετών και 30ετωνομολόγων των περισσότερων χωρών του ευρώ παρουσιάζουν άνοδο της τάξης των 2 έως 4 μονάδων βάσης, μετά και τη νέα μεγάλη πτώση τους την περασμένη εβδομάδα.

Σε τροχιά ανόδου βρίσκονται σήμερα οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το κόστος δανεισμού έχει ήδη βυθιστεί σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα στο σύνολο των κρατών μελών της νομισματικής ένωσης και επομένως για να έχουμε ένα νέο ράλι των τιμών και πτώση των αποδόσεων, θα πρέπει η κεντρική τράπεζα να εκπλήξει τις αγορές με τολμηρές αποφάσεις και όχι απλά με μία μικρή μείωση του καταθετικού επιτοκίου.

Σήμερα η απόδοση του γερμανικού ομολόγου 30ετους διάρκειας καταγράφει αύξηση 4 μονάδων βάσης στο -0,07% και του δεκαετούς δύο μονάδων βάσης στο -0,61%. Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλει και το γεγονός ότι τα στοιχεία για τις εξαγωγές του Ιουλίου ήρθαν να γεννήσουν ελπίδες ότι η Γερμανία θα αποφύγει τελικά την ύφεση.

Οι αποδόσεις 10ετών και 30ετωνομολόγων των περισσότερων χωρών του ευρώ παρουσιάζουν άνοδο της τάξης των 2 έως 4 μονάδων βάσης, μετά και τη νέα μεγάλη πτώση τους την περασμένη εβδομάδα. Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς παραμένει σταθερή στο 0,59%. Η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού ενισχύεται κατά 4 μονάδες βάσης σε σχέση με το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής, στο 0,92%.