Σε αργία τέθηκε ο ιδρυτής της Pixar λόγω «ανάρμοστων περιπτύξεων»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Disney Τζον Λάσετερ παραδέχεται πως στο παρελθόν υπέπεσε σε ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο διάσημος καλλιτεχνικός διευθυντής της Disney Τζον Λάσιτερ, το μεγαλύτερο όνομα στον χώρο των αμερικανικών κινουμένων σχεδίων, ανακοίνωσε ότι θα πάρει εξάμηνη άδεια αφού ομολόγησε την ανάρμοστη συμπεριφορά του, όπως «μη συναινετικές περιπτύξεις», σε βάρος εργαζομένων στην εταιρία.

Σε ανακοίνωσή του προς το προσωπικό της εταιρίας, ο σκηνοθέτης μεγάλων επιτυχιών όπως το Toy Story και το Cars, ζήτησε συγνώμη από «οιονδήποτε δέχτηκε μια μη συναινετική περίπτυξη ή κάποια άλλη χειρονομία που υπερέβη τα όρια υπό οιανδήποτε μορφή εκ μέρους του».

Ο 60χρονος Λάσιτερ παραδέχτηκε ότι «δεν κατάφερε να εμπνεύσει μια κουλτούρα εμπιστοσύνης και σεβασμού» μέσα στα κινηματογραφικά του στούντιο. «Πρόσφατα είχα πολλές δύσκολες συζητήσεις, που ήταν ιδιαίτερα επώδυνες για μένα. Δεν είναι ποτέ εύκολο να έρχεσαι αντιμέτωπος με τα λάθη σου, όμως είναι ο μόνος τρόπος να μάθεις», δήλωσε.

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης επέτρεψε κυρίως στην Pixar να μετατραπεί, από τμήμα της υπηρεσίας γραφικών της Lucasfilm, σε ένα από τα διασημότερα κινηματογραφικά στούντιο κινουμένων σχεδίων παγκοσμίως.

Το Toy Story ήταν για παράδειγμα η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων που έγινε μέσω υπολογιστή, μια τεχνική που έγινε κανόνας στη συνέχεια. Μετά την ταινία αυτή, το στούντιο Pixar απέσπασε 13 Όσκαρ και έγινε θυγατρική του ομίλου Walt Disney.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ