Σε χρονιά κλοπής κρυπτονομισμάτων μετατράπηκε το 2018: Αγγίζουν το 1 δισ. δολάρια οι απώλειες

Σε χρονιά κλοπής κρυπτονομισμάτων μετατράπηκε το 2018: Αγγίζουν το 1 δισ. δολάρια οι απώλειες

Η εκτόξευση της τιμής των ψηφιακών νομισμάτων έστρεψε το ενδιαφέρον των κλεφτών – χάκερ.

 

Την εκτίναξη της κλοπής ψηφιακών νομισμάτων μέσω χάκινγκ σε ανταλλακτήρια και πλατφόρμες συναλλαγών τους πρώτους εννέα μήνες του 2018, καταγράφει έκθεση της CipherTrade.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης αυτής, το τρέχον έτος έχουν κλαπεί νομίσματα συνολικής αξίας 927 εκατ. δολαρίων, καταγράφοντας θεαματική άνοδο της τάξης του 250% σε σύγκριση με τα κρούσματα χάκινγκ το 2017.

H έκθεση, η οποία εξετάζει την εγκληματική δραστηριότητα και το ξέπλυμα χρήματος στην αγορά ψηφιακών νομισμάτων, έδειξε ακόμα πως αυξάνονται ο αριθμός μικρότερων κλοπών, της τάξης των 20 με 60 εκατ. δολαρίων. Το τρίτο τρίμηνο οι κλοπές αυτές ανήλθαν στα 173 εκατ. δολάρια.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα ψηφιακά νομίσματα που κλάπηκαν από ανταλλακτήρια το 2017 ανέρχονταν στα 266 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με προηγούμενη έκθεση της CipherTrade.

«Οι ρυθμιστικές αρχές παραμένουν ακόμα μερικά χρόνια πίσω, γιατί υπάρχουν μόνο μερικές χώρες που έχουν εφαρμόσει πραγματικά ισχυρούς νόμους ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος» δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο Dave Jevanes, CEO της CipherTrade.

Tα στοιχεία της CipherTrade έδειξαν ακόμα πως τα κορυφαία ανταλλακτήρια σε χώρες με χαλαρή νομοθεσία για το μαύρο χρήμα χρησιμοποιήθηκαν για το ξέπλυμα bitcoin αξίας 2,5 δισ. δολαρίων από το 2009.