Σε χρόνο-ρεκόρ ξεπέρασε το Facebook Workplace τους 2 εκατομμύρια επί πληρωμή χρήστες

Σε χρόνο-ρεκόρ ξεπέρασε το Facebook Workplace τους 2 εκατομμύρια επί πληρωμή χρήστες

Πάνω από 150 εταιρείες χρησιμοποιούν ήδη την πλατφόρμα online συνεργασίας.

 

της Emily Price

Το Workplace του Facebook έχει πλέον περισσότερους από 2 εκατομμύρια επί πληρωμή χρήστες και πάνω από 150 εταιρείες που χρησιμοποιούν τη λειτουργία συνεργασίας και chatroom για να συνδέουν περισσότερους από 10.000 εργαζομένους τους στην πλατφόρμα.

Το Workplace λειτουργεί παρόμοια με το Slack και επιτρέπει στους οργανισμούς να δημιουργούν διαφορετικά κανάλια όπου οι υπάλληλοι μπορούν να συζητούν τα πάντα, από ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού έως το πώς να δημιουργήσουν την τέλεια παρουσίαση.

Το προϊόν σχεδιάστηκε αρχικά ως εσωτερικό εργαλείο για χρήση εντός του Facebook. Η πλατφόρμα ξεκίνησε επίσημα τον Οκτώβριο του 2016 και άρχισε να χρεώνει πελάτες για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2017.

«Το να πας από το μηδέν στα 2 εκατομμύρια επί πληρωμή χρήστες μέσα σε 18 μήνες είναι μια τεράστια ένδειξη της δέσμευσης των πελατών και των συνεργατών μας, οι οποίοι εναποθέτουν την προετοιμασία του μελλοντικού τους έργου στο Facebook και το Workplace», δήλωσε ο Karandeep Anand, επικεφαλής του Workplace στο Facebook ανακοινώνοντας τα νέα την περασμένη Τετάρτη.

Στις εταιρείες που χρησιμοποιούν σήμερα το Workplace περιλαμβάνονται οι Starbucks, Walmart, Nestle, Vodafone, GSK, Telefonica, AstraZeneca, Delta Airlines και NAB (Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας).

Οι επί πληρωμή συνδρομές στην υπηρεσία ξεκινούν από τα 3 δολάρια ανά ενεργό χρήστη ανά μήνα. Το Facebook προσφέρει την υπηρεσία Premium δωρεάν σε έναν αριθμό μη κερδοσκοπικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Το Facebook άρχισε πρόσφατα να μεταφέρει όλους τους χρήστες του Workplace σε ένα νέο domain, το Workplace.com, για να διακρίνει περαιτέρω το προϊόν από αυτό που προσφέρεται για τους καταναλωτές.