Σε δημοπρασία χειρόγραφα της πριγκίπισσας Νταϊανα αξίας 17.000 ευρώ

Σε δημοπρασία χειρόγραφα της πριγκίπισσας Νταϊανα αξίας 17.000 ευρώ

Πρωταγωνιστές στα περισσότερα από αυτά είναι οι γιοι της Ουίλιαμ και Χάρι.

Ο πρίγκιπας Χάρι “έχει συνεχώς μπλεξίματα” στο σχολείο αναφέρει η εκλιπούσα πριγκίπισσα Νταϊάνα σε ένα χειρόγραφο σημείωμά της που δημοπραττήθηκε σήμερα στη Βρετανία μαζί με άλλα.

Τα έξι χειρόγραφα σημειώματά της που δημοπραττήθηκαν από τον οίκο Cheffins στο Κέμπριτζ απευθύνονταν στον Σίριλ Ντίκμαν, ο οποίος υπηρέτησε ως αυλάρχης στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για περισσότερα από 50 χρόνια.

Πρωταγωνιστές στα περισσότερα από αυτά είναι οι γιοι της Ουίλιαμ και Χάρι.

Σε ένα σημείωμα, με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου 1992, η Νταϊάνα αναφέρει ότι και οι δύο πρίγκιπες “είναι καλά και απολαμβάνουν πολύ το οικοτροφείο, αν και ο Χάρι έχει συνεχώς μπλεξίματα!”.

Σε ένα άλλο προγενέστερο, με ημερομηνία 20 Σεπτεμβρίου 1984, δηλαδή πέντε ημέρες μετά τη γέννηση του πρίγκιπα Χάρι, η Νταϊάνα αναφέρει πόσο πολύ ο πρωτότοκός της γιος Ουίλιαμ έχει “πλημμυρίσει” με αγκαλιές και φιλιά τον Χάρι. “Ο Ουίλιαμ λατρεύει τον μικρό του αδελφό και περνάει όλον του τον χρόνο πλημμυρίζοντας τον Χάρι με ατελείωτες αγκαλιές και φιλιά, επιτρέποντας μόλις και μετά βίας στους γονείς να πλησιάσουν!”.

«Η αντίδραση στη γέννηση ενός τοσοδούλικου ανθρώπου μας έχει συγκλονίσει απολύτως και ίσα που παίρνω ανάσα από το πλήθος των λουλουδιών που καταφτάνουν!”.

Η τιμή των χειρογράφων ξεπέρασε τον αρχικό στόχο

Το σημείωμα στο οποίο η πριγκίπισσα Νταϊανα έγραφε για την αγάπη του Ουίλιαμ προς τον μικρό του αδελφό, Χάρι πουλήθηκε έναντι 3.200 λιρών, ενώ η αρχική εκτίμηση ήταν 400-600 λίρες.

Άλλα αντικείμενα που πουλήθηκαν από την οικογένεια του Ντίκμαν ήταν γράμματα, καρτ-ποστάλ και φωτογραφίες άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας, όπως του πρίγκιπα Καρόλου, της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, του πρίγκιπα Φίλιππου αλλά και της ίδιας της βασίλισσας Ελισάβετ.