Σε δημοπρασία το πρωτότυπο Batmobile

Σε δημοπρασία το πρωτότυπο Batmobile

To θρυλικό αυτοκίνητο της τηλεοπτικής σειράς του Batman θα πουληθεί σε δημοπρασία στο Ντάλας στις 6 Δεκεμβρίου.

Πριν ακόμα το επίσημο Batmobile κάνει ντεμπούτο στην τηλεόραση, στα μέσα της δεκαετίας του ’60 , ένας Αμερικάνος, φαν του σχετικού κόμικ, είχε φτιάξει τη δικιά του εκδοχή του αυτοκινήτου του Μπάτμαν, που τώρα βγαίνει στο σφυρί.

Χρησιμοποιώντας το πάτωμα και τα μηχανικά μέρη από ένα Oldsmobile 88 του 1956, ο Robinson δημιούργησε ένα μοναδικό, φτιαγμένο στο χέρι, αμάξωμα, αντιγράφοντας τον σχεδιασμό που είχε δει στα κόμιξ του 1940 και του 1950.

Από τη στιγμή που το αυτοκίνητο ολοκληρώθηκε το 1963 διέθετε την άδεια προκειμένου να κυκλοφορεί στους δρόμους, αλλά ήταν αναγνωρισμένο και από την DC Comics. Το αυθεντικό του χρώμα ήταν το ασημί, αλλά για λόγους διαφήμισης ξαναβάφτηκε σε μαύρο και κόκκινο.

Αφού το αυτοκίνητο αυτό έκανε ένα διαφημιστικό τουρ, ο Robinson το πούλησε για 200 δολάρια ώστε να εξασφαλίσει τα χρήματα που χρειαζόταν προκειμένου να ανοίξει μια νέα επιχείρηση. Μετά το όχημα «χάθηκε», κάπου στο Νιού Χαμσάιρ, για περίπου 50 χρόνια.

Το 2008 ανακαλύφθηκε ξανά και αφού αποκαταστάθηκε πλήρως, αναμένεται να πουληθεί σε δημοπρασία στο Ντάλας των ΗΠΑ στις 6 Δεκεμβρίου.