Σε δημοπρασία το Rolex του Τζέιμς Μποντ

Σε δημοπρασία το Rolex του Τζέιμς Μποντ

To ρολόι θα δημοπρατηθεί μαζί με το πρωτότυπο τιμολόγιο κι ένα χειρόγραφο σημείωμα του Bucherer, το οποίο γράφει «αυτό είναι το ρολόι για τον Τζέιμς Μποντ».

Ο Τζέιμς Μποντ είναι περισσότερο γνωστός για το κομψό του ντύσιμο και τα διάφορα γκάτζετ που χρησιμοποιεί, αλλά για τον δημιουργό του Βρετανού πράκτορα, Ίαν Φλέμινγκ «η επιλογή του ρολογιού ενός κυρίου λέει τόσα πολλά γι’ αυτόν όσα και το Savile Row κοστούμι του».

Και τώρα ένα από τα ρολόγια που φορούσε ο 007 πριν από σχεδόν πέντε δεκαετίες πρόκειται να δημοπρατηθεί στο Μόντε Κάρλο.

Ένα Rolex ειδικά σχεδιασμένο για τον Τζορτζ Λέιζενμπι που πρωταγωνίστησε στην ταινία του 1969 «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Στην υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητος» βρίσκεται στη διαδικασία πώλησης από τον οίκο δημοπρασιών Artcurial και εκτιμάται ότι η τιμή του θα ξεπεράσει τις 200.000 ευρώ.

Το ασημένιο ρολόι, με έναν μοναδικό χρονογράφο, σχεδιάστηκε από τα ελβετικά κοσμηματοπωλεία Bucherer.

Για τους φανατικούς οπαδούς του Τζέιμς Μποντ το συγκεκριμένο ρολόι είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι του στιλ του Λέιζενμπι, στη μία και μοναδική εμφάνισή του στο ρόλο του μυστικού πράκτορα, παίρνοντας την σκυτάλη από τον Σον Κόνερι για την έκτη συνέχεια της κινηματογραφικής σειράς.

Το ρολόι το φοράει ο Μποντ όταν μπαίνει στην ελβετική κλινική Piz Gloria, που διευθύνει ο Έρνστ Στάβρο Μπλόφελντ, που είναι ο επικεφαλής της παγκόσμιας εγκληματικής οργάνωσης Spectre.

Είναι επίσης το ίδιο ρολόι που ο 007, όταν βρίσκεται παγιδευμένος σε μία καμπίνα τελεφερίκ, χρησιμοποιεί για να καταγράφει τους χρόνους που κάνει το τελεφερίκ για να σχεδιάσει τη διαφυγή του από τις ελβετικές Άλπεις.

Το ρολόι αγοράστηκε για 790 ελβετικά φράγκα το 1968, και θα δημοπρατηθεί μαζί με το πρωτότυπο τιμολόγιο κι ένα χειρόγραφο σημείωμα του Bucherer, το οποίο γράφει «αυτό είναι το ρολόι για τον Τζέιμς Μποντ».