Σε δύο νέες αγορές εδραιώνεται το Facebook

Σε δύο νέες αγορές εδραιώνεται το Facebook
Privacy setting shortcuts are displayed on Apple Inc. iPhone 6 smartphone screen as a FaceBook Inc. logo is seen in this arranged photograph taken in London, U.K., on Friday, May, 15, 2015. Facebook reached a deal with New York Times Co. and eight other media outlets to post stories directly to the social network's mobile news feeds, as publishers strive for new ways to expand their reach. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images

Η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης κέρδισε δύο ακόμη αγορές μεγάλων προοπτικών.

Τα πρώτα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Facebook από τη Νιγηρία και την Κένυα δείχνουν πως η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης απαριθμεί σχεδόν 20 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες σε αυτές τις χώρες. Στις 30 Ιουνίου, καταγράφηκαν 15 εκατομμύρια χρήστες στη Νιγηρία και 4,5 εκατομμύρια στην Κένυα.

Τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν, επίσης, ότι όλοι οι χρήστες του Facebook στη Νιγηρία έκαναν χρήση κινητών συσκευών για την πρόσβασή τους στην ιστοσελίδα. Στην Κένυα, το 95% της πρόσβασης στο Facebook έγινε επίσης από κινητό.

Η Νιγηρία και η Κένυα είναι μεταξύ των πιο πυκνοκατοικημένων χωρών της υποσαχάριας Αφρικής, πράγμα που τις καθιστά σημαντικά σημεία εισόδου για το Facebook προκειμένου να μπει σε αγορές σε ολόκληρη την ήπειρο.

Ο αριθμός των ενεργών μηνιαίους χρηστών σε όλη την Αφρική αυξήθηκε από 100 εκατομμύρια το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους σε 120 εκατομμύρια τον περασμένο Ιούνιο. Το Facebook άνοιξε το πρώτο γραφείο στην Αφρική, με επικεφαλής τον Nunu Ntshingila, τον Ιούνιο.