Σε έντονο συγκινησιακό κλίμα οι κηδείες των δολοφονηθέντων

Σε έντονο συγκινησιακό κλίμα οι κηδείες των δολοφονηθέντων

Πραγματοποιήθηκαν οι κηδείες των δύο μελών της Χρυσής Αυγής - Συνεχίζονται οι έρευνες από την αντιτρομοκρατική για την επίθεση.

Σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, κηδεύτηκε στις 15:00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Παλαιό Ηράκλειο ο ένας εκ των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, ο Γιώργος Φουντούλης, που δολοφονήθηκε την Παρασκευή στο Ν. Ηράκλειο.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Αγ. Γεώργιο για να αποχαιρετήσει τον νεκρό, ενώ την ώρα που το φέρετρο βγήκε από τον ναό, ο κόσμος φώναζε «αθάνατος». Στο δε κοιμητήριο, το πλήθος έψαλλε τον εθνικό ύμνο, ενώ διακριτική ήταν η παρουσία της Αστυνομίας.

Η οικογένεια του Γιώργου Φουντούλη δεν επιθυμούσε να παραβρεθεί κανένας πολιτικός από κανένα κόμμα στην κηδεία του παιδιού τους και ζήτησαν, αντί στέφανου, να ενισχυθεί το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, στο οποίο φοιτά η αδερφή του Γιώργου, Ειρήνη. Ακόμη ζήτησε ευγενικά από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που βρέθηκαν εκεί, να μην υπάρξει δημοσιογραφική κάλυψη.

Διαβάστε ακόμη: H αντιτρομοκρατική εξετάζει όλα τα σενάρια της διπλής δολοφονίας

Οι γονείς του θέλησαν να παραβρεθούν οι φίλοι του, όχι ως χρυσαυγίτες, αλλά ως φίλοι που θέλουν να τιμήσουν τον φίλο τους, όπως είπαν σε μήνυμα που ανήρτησαν σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Η κηδεία του έτερου δολοφονηθέντα, Μανώλη Καπελώνη, πραγματοποιήθηκε στις 11:00, στην περιοχή της Αρτέμιδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Συμέλλα Παντζαρτζή

Διαβάστε ακόμη: Βίντεο-ντοκουμέντο μετά τη διπλή εκτέλεση