Σε επαφές ΗΠΑ και Κίνα για την υπογραφή της προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως η Κίνα συμφώνησε να αυξήσει τις αγορές αμερικανικών προϊόντων και υπηρεσιών κατά τουλάχιστον 200 δισ. δολάρια τα επόμενα δυο χρόνια.

Η Κίνα και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε στενή επικοινωνία για την υπογραφή της πρώτης φάσης της εμπορικής τους συμφωνίας, η οποία προβλέπει χαμηλότερους αμερικανικούς δασμούς σε κινεζικά προϊόντα και περισσότερες αγορές αμερικανικών αγροτικών, ενεργειακών και μεταποιητικών προϊόντων,  σύμφωνα το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως η Κίνα συμφώνησε να αυξήσει τις αγορές αμερικανικών προϊόντων και υπηρεσιών κατά τουλάχιστον 200 δισ. δολάρια τα επόμενα δυο χρόνια. Η Κίνα δεν έχει κάνει αναφορά σε συγκεκριμένους στόχους, όμως έχει πει πως θα εισάγει περισσότερο σιτάρι, ρύζι, καλαμπόκι, ενέργεια, φαρμακευτικά προϊόντα και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Οι εμπορικές ομάδες της Κίνας και των ΗΠΑ βρίσκονται σε στενή επαφή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχει επί του παρόντος κάποια ανακοινώσιμη, συγκεκριμένη πληροφόρηση που να αφορά τη συμφωνία.

Σχετικά άρθρα