Σε έξαρση τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα – Lockdown σε πόλη 13 εκατ. κατοίκων 

Σε έξαρση τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα – Lockdown σε πόλη 13 εκατ. κατοίκων 
epa08161947 A Chinese woman wears a mask at Beijing Railway Station in Beijing, China, 25 January 2020. On 25 January, the National Health Commission of China confirmed the death toll from the Wuhan coronavirus outbreak has risen to 41 with 1,287 cases of patients infected as of 24 January. EPA/WU HONG

Lockdown σε πόλη 13 εκατομμυρίων κατοίκων επέβαλαν οι κινεζικές αρχές λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, με τη χώρα να είναι στην τελική ευθεία για την προετοιμασία των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων του 2022.

Ειδικότερα, η Κίνα έβαλε «λουκέτο» στην πόλη Σιάν, με σκοπό να περιορίσει τη νέα έξαρση κρουσμάτων που απειλεί την οικονομική της ανάκαμψη ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022. 

Ο δήμαρχος της πόλης διέταξε όλους τους κατοίκους να παραμείνουν στο σπίτι τους και να ορίσουν ένα άτομο ανά νοικοκυριό το οποίο θα συλλέγει τις απαραίτητες προμήθειες μία φορά κάθε δεύτερη μέρα. 

Τα μη απαραίτητα ταξίδια εκτός πόλης έχουν απαγορευτεί, όπως μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Το εν λόγω lockdown είναι ένα από τα πιο αυστηρά που επιβλήθηκαν στην Κίνα από τότε που οι αρχές περιόρισαν την κίνηση στη Γουχάν στις αρχές του 2020 όταν ξέσπασε η πανδημία.