Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Ιτέα – Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Κερατέα

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Ιτέα – Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Κερατέα
Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην θέση Γαβαλάς , του δήμου Κύμης, Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019. Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες ενώ από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.Σε μία σύλληψη προχώρησε η Πυροσβεστική για την πυρκαγιά στα Μανίκια της Εύβοιας, ενώ νέα μέτωπα πυρκαγιάς εκδηλώθηκαν τη νύχτα στην ίδια περιοχή του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Εκκενώθηκαν συνολικά 4 χωριά και χρειάστηκε η μεταφορά ενισχύσεων από άλλες περιφέρειες της χώρας για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς παραμένει και σήμερα υψηλός.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, πριν από λίγα λεπτά, η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην Κερατέα Αττικής.

Σημειώνεται, ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου, στο ύψος της Β’ και Γ΄εισόδου Κερατέας, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ακόμη, πυρκαγιά σε δασική έκταση στην βόρεια πλευρά της Ιτέας είναι σε εξέλιξη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν ελλοχεύει άμεσος κίνδυνος για κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 14 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 6 ατόμων, 2 αεροσκάφη και 2 υδροφόρες ΟΤΑ.

Πολύς υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η πιθανότητα εκδήλωσης φωτιάς είναι πολύ υψηλή (Κατηγορία 4) στις παρακάτω περιοχές: Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα Κόρινθος, Αργολίδα, Λακωνία, Κύθηρα Χανιά

Υψηλή(Κατηγορία 3) είναι η πιθανότητα πυρκαγιάς και στις εξής περιοχές: Κεφαλονιά, Ζάκυνθος Ρέθυμνο, Ηράκλειο Αχαΐα, Ηλεία, Αρκαδία, Μεσσηνία Φωκίδα, Εύβοια Μαγνησία, Λάρισα

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.