Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη Χαλκιδική – Απομακρύνονται κάτοικοι από το χωριό Σάρτη

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη Χαλκιδική – Απομακρύνονται κάτοικοι από το χωριό Σάρτη
Φλόγες και καπνοί στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κοντοδεσπότι στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας, κοντά στα Ψαχνά σε πυκνή δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018. Εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός. Έκλεισε προληπτικά για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά πλησιάζει προς τον επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει καλυφθεί με πολλούς καπνούς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την κατάσβεση επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 28 οχήματα, 4 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα και 2 Πετζετέλ (Pezetel). ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πυροσβεστικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και μεγάλη επίγεια δύναμη συμμετέχουν στην επιχείρηση για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Στην ακτή Αχλάδα, στο λιμάνι του οικισμού της Σάρτης, έχει φτάσει ένα μέτωπο της πυρκαγιάς, που κατακαίει από το πρωί πευκώδεις εκτάσεις στη χερσόνησο Σιθωνίας Χαλκιδικής.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι επικεφαλής της αστυνομίας και ο υπαρχηγός επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Κωνσταντίνος Γιόβας, συντόνισαν πριν από λίγο την οργανωμένη απομάκρυνση λιγοστών κατοίκων που βρίσκονταν στην περιοχή, καθώς η φωτιά είχε φτάσει γύρω από τα σπίτια τους.

«Αν παραστεί ανάγκη είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε εκκένωση της Σάρτης, δεν πρόκειται να αφήσουμε να κινδυνεύσει κανείς», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τζιτζικώστας.

Στο μεταξύ, πυροσβεστικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και μεγάλη επίγεια δύναμη, συνεχίζει το έργο της κατάσβεσης, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τη Σάρτη με τη Βουρβουρού, στο ανατολικό τμήμα της χερσονήσου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ