Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο – Φωτιά και στην Πάρνηθα

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο – Φωτιά και στην Πάρνηθα
Πυροσβέστες επιχειρούν στην κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο 105 χλμ του παράδρομου της Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας, στο Ακραίφνιο Βοιωτίας, κοντά στη λίμνη Υλίκη, Σάββατο 25 Μαΐου 2024. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί και καίει χαμηλή βλάστηση (πουρνάρια) ενώ μέχρι στιγμής δεν απειλεί κάποιο οικισμό. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα και 12 οχήματα, ενώ εναέριες ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα και 12 οχήματα, ενώ εναέριες ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία πραγματοποιεί εκτροπή της κυκλοφορίας στη συμβολή της λεωφόρου ΝΑΤΟ με την οδό Αγίας Σοφίας.

Παράλληλα, εστάλη μήνυμα από το 112 στις 14:58 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή της Νέας Ζωής να απομακρυνθούν προς τον Ασπρόπυργο.

Σημειώνεται ότι από τις 12 Ιουνίου έως σήμερα έχουν εκδηλωθεί 133 πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Κατσιμίδι Πάρνηθας

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κατσιμίδι στην Πάρνηθα.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 60 πυροσβέστες με 3 πεζοπόρα τμήματα και 15 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Παράλληλα, τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Μήνυμα του 112 για την πυρκαγιά – Συντονιστική σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στη περιοχή Κατσιμίδι στην Πάρνηθα εστάλη στις 15:53 μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συντονιστική σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, με την συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων , Σωμάτων Ασφαλείας , των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων φορέων .

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της εκδήλωσης της φωτιάς στο Κατσιμίδι στην Πάρνηθα η Αστυνομία προχώρησε στις εξής εκτροπές:

– Επαρχιακή οδός Μαλακάσας και Μερκουρίου

– Ιπποκράτους και Λεωφόρος Τυρταίου

– Τατοΐου και Χλόης

– Κόμβο της Μαλακάσας στο ύψος της Σφενδάλη

– Επαρχιακή οδό Μαλακάσας και Ανεξαρτησίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: