Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας- Πλημμύρες και έντονα προβλήματα από την καταρρακτώδη βροχή

Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας- Πλημμύρες και έντονα προβλήματα από την καταρρακτώδη βροχή
Η κακοκαιρία Αντίνοος όπως ονομάστηκε από τους μετεωρολόγους έπληξε την Αργολίδα, την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019. Ισχυρή βροχόπτωση συνοδευόμενη από εκκωφαντικές αστραπές έπληξαν την ευρύτερη περιοχή του Άργους και του Ναυπλίου. Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε γειτονιές του Ναυπλίου και όλα δείχνουν πως ο Αντίνοος έφτασε στην Αργολίδα εξασθενημένος από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε Ν. Ηράκλειο, Ν. Ιωνία, Αιγάλεω, Περιστέρι και Μοσχάτο τα μεγαλύτερα προβλήματα. Πλημμύρισαν δρόμοι και πλατείες σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά. Τεράστιος υδροστρόβιλος στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής.

Από τις 5 τα ξημερώματα η βροχή άρχισε να πέφτει δυνατά σε ορισμένες περιοχές, που συνοδεύονται από πολλούς κεραυνούς. Η κακοκαιρία, που έχει πλήξει από χθες πολλές περιοχές του Ιονίου και της δυτικής Ελλάδας, έφτασε και στα κεντρικά της χώρας, με τους κεραυνούς να κάνουν τη νύχτα μέρα στο λεκανοπέδιο από τις 5 το ξημέρωμα.

Πάνω από 125 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και κοπές δένδρων στην Αττική έχει δεχθεί έως αυτήν την ώρα το κέντρο της Πυροσβεστικής, ενώ οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές μετατράπηκαν σε ποτάμια από την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε το λεκανοπέδιο τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περιοχές που παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το Ηράκλειο, η Νέα Ιωνία, το Αιγάλεω, το Περιστέρι και το Μοσχάτο, όπου οι κλήσεις για αντλήσεις υδάτων παρουσιάζουν αυξητική τάση, καθώς ανοίγουν τα καταστήματα, πολλά από τα οποία οι ιδιοκτήτες τους τα βρίσκουν πλημμυρισμένα.

Αυξημένη κίνηση επικρατεί μέχρι αυτήν την ώρα και στους δρόμους, ενώ νωρίτερα το πρόβλημα ήταν πιο έντονο στην Ιερά Οδό και στην οδό Πειραιώς.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια και πλατείες σε λίμνες μέσα σε λίγα λεπτά την Κεφαλονιά και την Κέρκυρα, ενώ στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής οι κάτοικοι είδαν έκπληκτοι να σχηματίζεται ένας υδροστρόβιλος, σπάνιο φαινόμενο για την περιοχή, ενώ στη Χαλκίδα λόγω της πτώσης βράχων από την κακοκαιρία εκτροχιάστηκε βαγόνι τρένου του ΟΣΕ, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι στην Αττική, όταν και αναμένεται σταδιακή βελτίωση της χώρας, η οποία θα αρχίσει από τα δυτικά.

Η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει για ακραία καιρικά φαινόμενα και σήμερα, καθώς αναμένονται και χαλαζοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Παράλληλα, και οι άνεμοι θα είναι ισχυροί έως θυελλώδεις, που στην Αττική θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Περισσότερους από 10.000 κεραυνοί έπεσαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ιονίου χθες το βράδυ, με την κακοκαιρία να αφήνει πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους και ζημιές κυρίως σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να είναι σύντομο, καθώς τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε όλες τις περιοχές.

Τόσο η Κέρκυρα, όσο και η Κεφαλονιά δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής, με συνέπεια πολλές περιοχές να πλημμυρίσουν και οι δρόμοι να μοιάζουν με ποτάμια.

Τεράστιος υδροστρόβιλος στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής

Τεράστιος υδροστρόβιλος καταγράφηκε στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής. Ντόπιοι και επισκέπτες βρέθηκαν μπροστά σε ένα σπάνιο θέαμα το οποίο απαθανάτισαν. Μέλη της ομάδας στην πλατφόρμα του Facebook «Συμβαίνει Τώρα στη Χαλκιδική», ανέβασαν τις φωτογραφίες με τις αντιδράσεις των μελών να είναι ποικίλες, χωρίς να εκλείπουν ωστόσο σχόλια ανησυχίας σχετικά με τις καταστροφές που επιφυλάσσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα, πάντως, με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να είναι σύντομο, καθώς τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.