Σε ύφεση η φωτιά στο δήμο Δίρφης-Μεσσαπίων στην Εύβοια

Σε ύφεση η φωτιά στο δήμο Δίρφης-Μεσσαπίων στην Εύβοια
Όχημα της πυροσβεστικής σε δρόμο περνάει δίπλα από τις φλόγες και τους καπνούς στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κοντοδεσπότι στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας, κοντά στα Ψαχνά σε πυκνή δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018. Εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός. Έκλεισε προληπτικά για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά πλησιάζει προς τον επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει καλυφθεί με πολλούς καπνούς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την κατάσβεση επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 28 οχήματα, 4 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα και 2 Πετζετέλ (Pezetel). ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με την πυροσβαστική έχουν παραμείνει κάποιες μικροεστίες στην περιοχή.

Σε ύφεση παραμένει σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά στο δήμο Δίρφης-Μεσσαπίων στην Εύβοια, η οποία δεν εμπνέει πλέον ανησυχία. Όπως έγινε γνωστό υπάρχουν μόνο μικροεστίες εντός της καμμένης περιοχής και καταβάλλoνται προσπάθειες να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Στον τόπο της πυρκαγιάς παραμένουν όλες οι επίγειες δυνάμεις, ενώ με το πρώτο φως της μέρας επιχειρούν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.