Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή - Κάτοικοι και αρχές καταγγέλλουν εμπρησμό.

Τουλάχιστον 120 πυροσβέστες με 46 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, έξι οχήματα ΟΤΑ και 50 στρατιώτες επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο πύρινο μέτωπο της Κερατέας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά που μαινόταν από χθες το πρωί.

Όπως έγινε γνωστό απο την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται απο τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που ενισχύθηκαν τη νύχτα, ενώ δεν χρειάστηκε απο το πρωί μέχρι αυτή την στιγμή η επέμβαση εναέριων μέσων. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Νίκος Τσόκος, το κύριο μέτωπο της φωτιάς φαίνεται να υποχωρεί, ωστόσο υπάρχουν εκατοντάδες μικροεστίες που χρειάζονται προσοχή.

Οι ζημιές απο την πυρκαγια θα υπολογιστούν μετά την κατάσβεση της, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια, παρά μόνο σε μία στάνη και ένα παρκείμενο παράπηγμα- αποθήκη, παρ’ ότι βρέθηκαν σε κίνδυνο κατοικημένες περιοχές.

Ο δήμαρχος Κερατέας εκφράζει υπόνοιες για εμπρησμό, καθώς η φωτιά ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία, τις θέσεις Λάκιζα, Σακκά και τη Χαράδρα Ωβριοκάστρου, και ανέφερε ότι η πρώτη εικόνα είναι πως καταστρέφεται ό,τι γλύτωσε από τις φωτιές του 1985.

Εν τω μεταξύ, το πρωί τέθηκε υπό έλεγχο και η πυρκαγιά στα Λέπουρα Αλιβερίου Ευβοίας.